Succesvolle Majorettewedstrijd voor Sint Cecilia

Succesvolle Majorettewedstrijd voor Sint Cecilia

Voor de twaalfde keer in de geschiedenis van Sint Cecilia Zijtaart mochten ze afgelopen zondag een Majorettewedstrijd organiseren in samenwerking met de Brabantse Muziekbond in Sporthal de Streepen in Sint-Oedenrode.

Al vroeg stonden de eerste deelnemers te popelen om hun show uit te voeren. “Zo ook onze zes teams van onze eigen vereniging. Als eerste van de Zijtaartse deelnemers mocht ons duo Marit & Yentle de vloer op. Met hun show op muziek van Chandelier wisten zij meer punten te behalen dan tijdens de vorige wedstrijd. Een mooie stijgende lijn”, vertelt Marjan van Asseldonk van Majoretten St.Cecilia Zijtaart.
Daarna was het de beurt aan de jongste meiden. Zij traden op met hun Modeshow. Zij wisten de jury te betoveren en behaalden 63 punten, een mooie score.

De show van het A-team op muziek van Davina Michelle ging mooi gelijk. Het thema water werd goed uitgebeeld en dat wist de jury te waarderen. Zij behaalden 79.2 punten.
Het B-team behaalde 80 punten met hun show in het thema This is me. Daarmee wisten zij voldoende punten te behalen om naar de Brabantse kampioenschappen te mogen. De griezelshow werd uitgevoerd door de meiden van het D-team. Op heksenbezems kwamen zij de vloer op. Het thema werd goed uitgebeeld en dat werd beoordeeld met 65 punten.
Als laatste was het C-team aan de beurt. De show was op verschillende punten aangepast naar aanleiding van de vorige wedstrijd. Wat een verschil. Zij behaalden 5.2 punten meer dan op de vorige wedstrijd: 72.4 punten.

“Bij de prijsuitreiking mocht ons C, D en E-team naar voren komen voor een No-drop certificaat. Een hele mooie opsteker. Tot slot willen we al onze vrijwilligers en trainsters bedanken die afgelopen zondag meegeholpen hebben om deze dag te organiseren”, vertelt Van Asseldonk.

Bron: © Majoretten Sint Cecilia 17 oktober 2022

logo zijtaart.nl