Sponsorloop Edith Stein voor Kika was een heel groot succes

Sponsorloop Edith Stein voor Kika was een heel groot succes

Alle leerlingen van basisschool Edith Stein deden vrijdagmiddag hun uiterste best tijdens de sponsorloop voor Kika. Ondanks de warmte liepen ze gedurende drie kwartier hun rondjes in en door de deels versierde school. Met ouders, opa’s en oma’s als supporters langs de kant.

Een aantal weken geleden hebben de kinderen op school uitleg gekregen over het goede doel ‘KiKa’. Kika financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker om de genezingskans van 81% te verhogen naar 100%. Tijdens de uitleg zijn de kinderen aangespoord om zich te laten sponsoren met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika. Met een sponsorformulier in de hand gingen de kinderen in Zijtaart van deur naar deur. Maar ook buiten Zijtaart waren er veel opa’s, oma’s, vrienden en familie die flink gesponsord hebben.

Op vrijdagmiddag 7 juli was het dan zover. Als tegenprestatie voor alle sponsorgelden gingen de kinderen zoveel mogelijk rondjes lopen. Met een temperatuur boven de 30 graden was dat een flinke uitdaging. Maar alle 177 kinderen gingen er vol voor. Drie kwartier lang werd er flink gerend, met rode wangen en zweet op het voorhoofd als resultaat.

Na een welverdiend ijsje was iedereen benieuwd naar het totaalbedrag. De verwachtingen werden ruim overtroffen. Alle inspanning leverde namelijk een bedrag op van € 7.505,44. De helft daarvan € 3.752,72 werd op de cheque voor Kika geschreven. De andere helft kwam op de cheque voor de basisschool te staan. Met dit bedrag kunnen er de komende jaren weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd worden.

Naast de sponsorgelden van de kinderen hebben ook veel Zijtaartse bedrijven een bedrag gesponsord. Met deze bijdragen, de sponsorgelden van alle inwoners én natuurlijk de inzet van de kinderen hebben we als dorp gezamenlijk een fantastisch bedrag opgehaald.

Heel erg bedankt!

Bron: © Basisschool Edith Stein 7 juli 2023

2023 07 07 Sponsorloop Edith Stein Zijtaart voor Kika haalt recordbedrag op

logo zijtaart.nl