Spelletjesroute als alternatief voor optocht Reigerland

Spelletjesroute als alternatief voor optocht Reigerland

Helaas zal onze carnavalsoptocht dit jaar weer niet door kunnen gaan op de manier zoals wij die graag zouden willen. Geen creatieve ideeën, geen individuele deelnemers, geen loopgroepen, geen wagens en geen spanning bij de prijsuitreiking. Maar carnaval blijft carnaval en natuurlijk moet dat worden gevierd; en het liefste natuurlijk met je eigen (vrienden)groep, buurt of gewoon lekker met je eigen gezin. Hier hebben we met de optochtcommissie iets op bedacht.

Spelletjesroute 

We gaan op zaterdag 26 februari van 11.00u tot 15.00u in de bebouwde kom van Zijtaart een spelletjesroute in carnavalssfeer organiseren. Wij hebben al verschillende deelnemers van de optocht in het verleden enthousiast gekregen om een spel te bedenken en dit te begeleiden. Uiteraard is iedereen uitgenodigd om een spel te bedenken en te begeleiden voor deze “spelletjesdag”. Doe je mee, geef dit dan graag hier z.s.m. door of via whatsapp: 06-23030880. Uiteraard is het leuk als je locatie waar het spel staat een feestelijke uitstraling krijgt; het is tenslotte carnaval.

De kinderen / volwassenen die de “spelletjesroute” willen wandelen kunnen een routekaart ophalen. Op de kaart zijn alle adressen waar iets te doen is aangegeven. De spellen kunnen dan binnen een bepaalde tijd worden gespeeld. De tijden worden later bekend gemaakt. Voor versnaperingen tijdens de route zal worden gezorgd; zowel voor jong als voor oud.

Alleen in de bebouwde kom

Graag willen we deze route in de bebouwde kom houden i.v.m. de veiligheid en de loopafstanden. Als jullie wel mee willen doen, maar geen locatie in de bebouwde kom hebben en/of geen spel hebben, dan horen we dat natuurlijk ook graag van jullie. We gaan dan meedenken aan een oplossing!

Uiteraard is bovenstaande nog onder voorbehoud en afhankelijk van toestemming van de gemeente...

We zouden we het natuurlijk fantastisch vinden als ons mooie dorp weer net zo’n feestelijke uitstraling krijgt als afgelopen jaar. We nodigen dus sowieso iedereen uit om met carnaval het huis te versieren. Mocht je hiervoor extra willen uitpakken; laat dit ons dan ook weten.

Met carnavalsgroet,
Optochtcommissie CV De Reigers

logo zijtaart.nl