Sneak preview ZijtaartZoo

Sneak preview ZijtaartZoo

Zaterdag 30 april en zondag 1 mei viert ZijtaartZoo haar officiële opening. Op uitnodiging van de Zijtaarse toneelvereniging mag onze redactie vandaag al een kijken komen nemen. 

We worden bij de ingang ontvangen door Rudy, de kassier van ZijtaartZoo. We gaan ervan uit dat hij even zijn dag niet heeft, want van een hartelijke ontvangst is geen sprake. Als de directrice ertussen springt om hem duidelijk te maken dat wij geen entree hoeven te betalen kunnen we eindelijk naar binnen.

Dierenverzorgster Karin neemt ons verder mee voor een rondleiding door het park. Karin vertelt vol passie over de dieren in de dierentuin. “Mensen begrijpen mij meestal niet, maar de dieren lijken mij altijd wel te snappen. Ik zie de dieren van ZijtaartZoo ook al een beetje als mijn familie.” Ze leidt ons onder andere langs het IJsberen verblijf de krokodillen en het Apen-verblijf. “Ja, de apen zitten nu nog ff in dit oude hok, maar Gerrit de klusjesman is een nieuwe aan het maken en deze wordt echt supermodern zegt de directrice.” Als we verder willen lopen, zien wij plots een vreemd individu gillend over het terrein rennen. “Oh, dat is Dokter Heutma, onze dierenarts, een hele professionele hoor! Soms mag ik haar helpen. Dan mag ik bijvoorbeeld ín het hok de tijgers lokken als zij ze moet verdoven. De dokter blijft dan zelf buiten het hok, want zij zegt dat zij vertrouwen heeft in mij dat ik dat wel alleen kan.” Aldus een trotse Karin.

Aan het einde van de rondleiding zijn wij niet veel wijzer geworden, maar hebben wel een zeer bijzonder kijkje mogen nemen in de dierentuin.

Wilt u ook (op eigen risico) een bezoekje brengen aan deze ‘Dolle Beestenboel’ dan kunt u nog kaarten bestellen via e-mail en tel: 06 48071769.  Kaarten à € 10,- incl. 1 consumptie

Bron: © redactie Zijtaart.nl

Een dagje ZijtaartZoo daar moet je naar toe

logo zijtaart.nl