Sligro installeert vier duizend zonnepanelen op nieuw distributiecentrum

Sligro installeert vier duizend zonnepanelen op nieuw distributiecentrum

Sligro legt de laatste hand aan het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Doornhoek in Veghel, dat maandag in gebruik wordt genomen. Er komen 4000 zonnepanelen op het dak. Daarbij geeft het Veghelse bedrijf gehoor aan de veelgehoorde oproep 'niet op de plak, maar op het dak'.  ,,Wat doet het bedrijfsleven eigenlijk zelf op het gebied van duurzaamheid", vroeg Peter Verkuijlen van Gemeentebelang maandagavond tijdens het verkiezingsdebat georganiseerd door de ondernemers in Meierijstad. ,,Nou dit dus", reageert woordvoerder Wilco Jansen van Sligro.  

Grote wens

De horecagroothandel uit Veghel legt op dit moment 4000 zonnepanelen op het dak van het nieuwe distributiecentrum op Doornhoek. Die zijn goed voor driekwart van het eigen energieverbruik en vergelijkbaar met het jaarverbruik van 440 huishoudens. Zonnepanelen op grote bedrijfsdaken, dat is een grote wens van veel inwoners en de politiek in Meierijstad, die wel aan klimaatdoelstellingen willen voldoen maar daar liever geen landbouwgrond voor op willen offeren. Dat bleek onder meer tijdens de discussie over de aanleg van twee grote zonneparken op een steenworp afstand van dit Veghelse industrieterrein. 

Uitbreiding mogelijk

Het distributiecentrum wordt op 14 maart in gebruik genomen. De eerste paal ging op 27 mei vorig jaar de grond in. Het dient als centraal distributiecentrum voor alle Sligro activiteiten in de Benelux voor koeling, diepvries, niet-levensmiddelen en wijnen. Het is 64.000 vierkante meter groot. ,,We wilden met dit nieuwe distributiecentrum ook in Veghel zitten, omdat het toekomstbestendig is. We kunnen hier eventueel nog uitbreiden”, stelt Jansen. Er werken 250 mensen in de logistiek, en door activiteiten van koeling en diepvries op een plek samen te voegen biedt het volgens het bedrijf veel voordelen op: met transport, energie, aansturing en inrichting en robotisering. Er wordt onder meer gewerkt met onbemande heftrucks. 

Wat heeft Sligro allemaal in Veghel? 

Met dit gebouw erbij heeft Sligro een behoorlijk aandeel op de Veghelse bedrijfsterreinen: het hoofdkantoor aan de Corridor met de zelfbedieningsgroothandel en ZiN Inspiratielab, diverse distributiecentra voor overige levensmiddelenfood op de Dubbelen, een retour- en sorteercentrum op de Dubbelen en productiebedrijf SmitVis op de Amert.

Bron: © Brabants Dagblad 10 maart 2022

logo zijtaart.nl