Sjors Sportief en Sjors Creatief gaat weer van start

Sjors Sportief en Sjors Creatief gaat weer van start

Vandaag is op basisschool Kienehoef het eerste boekje met het aanbod van Sjors Sportief – Sjors Creatief 2023-2024 uitgereikt. Uit handen van wethouder Johan van Gerwen ontving Fiene het eerste boekje. Fiene heeft de tekenwedstrijd gewonnen, die was uitgezet onder alle basisscholen in Meierijstad. De winnende tekening staat op de voorkant van de boekjes. Als prijs mag Fiene, samen met haar hele klas, gaan zwemmen bij zwembad De Neul in Sint-Oedenrode.

Met Sjors Sportief kunnen basisschool kinderen allerlei nieuwe sporten en creatieve activiteiten uitproberen zoals tennis, judo, theater of een muziekinstrument bespelen. Dat is voor bijna alle activiteiten gratis. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in gemeente Meierijstad! Ook dit jaar is er in het boekje weer aandacht voor het aanbod voor kinderen met een beperking. Met een speciaal logo is aangegeven of de activiteit geschikt is voor deze doelgroep.

Sportief en creatief voor iedereen

Met Sjors Sportief en Sjors Creatief hoeven kinderen niet direct lid te worden van een club of vereniging, maar kunnen ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis maken met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn, daarom in het boekje ook speciale aandacht voor het jeugdfonds sport- en cultuur.
Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich inschrijven vanaf 20 september voor activiteiten via www.sjorssportief.nl!

Meer informatie

Kinderen die niet op het reguliere basisonderwijs zitten en graag een Sjors Sportief – Creatief boekje willen ontvangen kunnen hier contact opnemen. Boekjes zijn ook verkrijgbaar op het gemeentehuis in Veghel en het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. Meer informatie is te vinden op de Sjors sportief website.

Bron: © gemeente Meierijstad 12 september 2023

logo zijtaart.nl