Seizoensafsluiting en huldiging jubilarissen EHBO Zijtaart

Seizoensafsluiting en huldiging jubilarissen EHBO Zijtaart

Afgelopen maandag was voor de leden van de EHBO weer de afsluiting van het seizoen. Dit gebeurt traditiegetrouw tijdens de jaarvergadering.
Op deze avond hebben we onze jubilarissen gehuldigd. Dit jaar waren er 5 jubilarissen:

  • Marsha Vervoort 10 jaar lid;
  • Emily Vervoort 10 jaarlid;
  • Linda van der Linden 10 jaar lid;
  • Mike Versantvoort 10 jaar lid;
  • Gerard van Tiel maar liefst 40 jaar EHBO-er! Dit wil zeggen dat Gerard al vele mensen heeft kunnen helpen en als er geen corona was geweest, dan zou hij maar liefst 40 jaar aanwezig zijn geweest tijdens de motorcross.

We hebben de avond gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. Ook dit seizoen was er weer een met vele maatregelen in verband met het corona virus. In september met goede moed weer begonnen, maar in oktober was het helaas alweer gestopt. En hebben we, net zoals alle verenigingen en de horeca, weer stil gezeten. Het was dus afwachten wanneer we de herhalingslessen konden hervatten. Gelukkig kwamen er half februari versoepelingen en konden er toch nog wat lessen doorgaan. Dat was maar goed ook, want tijdens de laatste lesavond was iemand gevallen in het berghok en bleek een open botbreuk te hebben aan zijn scheenbeen. En ook beneden was er iemand bezig in de meterkast en had een steekvlam in zijn gezicht gekregen. De EHBO-ers waren aanwezig en hebben eerste hulp geboden. Gelukkig waren dit lotus slachtoffers en beeldden zij de letsels goed uit. Zo kon iedereen zijn geleerde vaardigheden toepassen.

Onze herhalingslessen zitten er voorlopig op, maar de evenementen kunnen gelukkig weer allemaal doorgaan. Dan wordt ook weer een beroep gedaan op de EHBO vereniging. Dit jaar zijn we aanwezig geweest bij de motorcross. En binnenkort gaan we de hele dag helpen bij de Mudrun van VOW. Hopelijk blijft alles zoals het nu gaat, zodat we ook verder kunnen met de AED en reanimatie herhalingen. En willen wij bij voldoende animo weer een nieuwe EHBO cursus gaan geven. Hier komen we binnenkort op terug via Zijtaarts Belang, Zijtaart.nl en Facebook.

EHBO Vereniging Zijtaart

logo zijtaart.nl