Samen voor meer groen in de buurt

Samen voor meer groen in de buurt

Wilt u meehelpen om Meierijstad groener te maken? Dan heeft u nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever tussen 3 t/m 11 december 2022 bij één van de deelnemende bedrijven een stoeptegel in samen met de ingevulde waardebon. U ontvangt dan van ons als gemeente een gratis zakje bloembollen (ter waarde van € 6). 

Gratis zakje bloembollen

Groen is goed voor uw gezondheid, geeft plezier, ontspanning en zuivert de lucht. Daarnaast biedt een groene tuin verkoeling in de zomer. Een groene tuin is ook goed voor het leefgebied van veel soorten vogels, insecten en andere (bodem)dieren. De bollen zorgen voor nectar voor bijen en hommels in het vroege voorjaar als de meeste planten nog niet bloeien. 

U kunt de bloembollen nu al in de grond stoppen. Zo heeft u volgend jaar een kleurrijke tuin en haalt u een stukje natuur dichter bij huis. 

Deelnemende bedrijven in Meierijstad

  • Pets Place Boerenbond, Poort van Veghel 4992, 5466 SB Veghel
  • Intratuin Veghel, Heuvel 11, 5463 XB Veghel
  • Tuincentrum Krans, Schijndelseweg 65, 5491 TA Sint-Oedenrode
  • Tuincentrum en Hoveniersbedrijf Schel, Vijverweg 14a, 5482 ZN Schijndel

Waardebon

De waardebon vindt u in het huis-aan-huisblad Mooi Rooi, Mooi Schijndel en Stadskrant Veghel in de week van 30 november. U kunt de waardebon eventueel ook hier downloaden.

Operatie Steenbreek

Deze bloembollenactie wordt vanuit de campagne www.operatiesteenbreek.nl gelijktijdig georganiseerd voor bewoners van gemeente Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss en is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas.

Steeds vaker hebben we te maken met hitte, langdurige droogte en extreme hoosbuien. Heftige regenbuien hebben soms wateroverlast en schade als gevolg. Veel gemeenten, provincies en waterschappen in Nederland ondernemen maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. Zo worden op steeds meer plekken stenen vervangen door groen. Het water kan dan makkelijk de bodem in. Ondanks alle maatregelen in de openbare ruimte vragen wij ook de hulp van tuinbezitters.

Bron: © Gemeente Meierijstad 24 november 2022

logo zijtaart.nl