Samen fietsen op de duofiets

Samen fietsen op de duofiets

De maanden zijn weer aangebroken om met de fiets mooie tochten te maken. Dat geldt ook voor de duofiets die het hele jaar geparkeerd staat in de fietsenwinkel Zijtaart en voor gebruik ook daar kan worden opgehaald. De duofiets kan de oplossing zijn voor mensen die zelf niet meer in staat zijn om zelfstandig te fietsen. Een fietsmaatje maakt dat fietsen met de duofiets een leuke gezellige dag kan worden. 

Als je woonachtig bent in Zijtaart en behoefte hebt om regelmatig meegenomen te worden door een fietsmaatje op de duofiets  dan kun jij je daarvoor opgeven of worden opgegeven door iemand anders. De duofiets kan worden opgehaald bij de fietsenwinkel Zijtaart. Daar wordt uitleg gegeven over het gebruik van de fiets en hoe te handelen als er problemen zijn onderweg. Zeven dagen in de week kan de fiets worden uitgeleend voor een halve of een hele dag. De fietsenwinkel noteert de gegevens van de gebruikers en het aantal reserveringen. Als het nodig is kijkt de fietswinkel of er van elders in Veghel een fiets kan worden geleend. Per uitleen wordt €2.00 gevraagd voor het gebruik van stroom voor het opladen van de accu. 

Marleen Krol van de werkgroep Zorg en Welzijn Zijtaart zorgt voor koppeling van een fietsmaatje als men zelf nog geen fietsmaatje heeft. Op dit moment zijn er vijf vrijwilligers die weten om te gaan met de duofiets en gekoppeld kunnen worden aan iemand die graag wil worden meegenomen. Heeft u behoefte aan een leuk uitje op de fiets, schroom niet en geef u op..

Wilt u gebruik maken van de duofiets of wilt u zich opgeven als vrijwilliger, neem dan contact op met Marleen Krol:  (0413) 47 77 99 of via e-mail. Heeft u al een fietsmaatje dan kan er rechtstreeks een afspraak worden gemaakt voor gebruik met de fietswinkel (0413) 35 22 03.  

De werkgroep Zorg en Welzijn Zijtaart.

logo zijtaart.nl