Roeivereniging heeft locatie in Zijtaart en vlot in het kanaal

Roeivereniging heeft locatie in Zijtaart en vlot in het kanaal

Roeivereniging de Meierij timmert hard aan de weg, na de officiele oprichting op 30 november vorig jaar is de vereniging hard bezig vrijwilligers en asprirant leden te werven. Daarnaast werd door vele andere roeiverenigingen een helpende hand geboden met het aanbieden van boten waardoor er binnenkort maarliefst 12 boten beschikbaar zijn. Een volgende stap is daadwerkelijk roeien en daarvoor zijn zowel een opslaglocatie voor de boten als een vlot in de passeerhaven heel hard nodig. 

Botenopslag aan de Pastoor Clercxstraat

De roeivereniging heeft investeerders gevonden die het pand aan de Pastoor Clercxstraat 4 aan willen kopen. Het kavel zal worden gesplitst, zodat de vereniging het achterste deel van deze investeerders kan kopen. Het huis zal weer verkocht moeten worden en zal binnenkort op Funda komen. Dit betekent dat we dan een stuk grond van ongeveer 800 m2 bezitten of kunnen huren (dit is het geval als het huis nog niet verkocht is), met daarop een schuur, grenzend aan de Sluishoek en daarmee aan het kanaal. De overdracht staat gepland in september, maar tot die tijd kunnen we een deel van dit perceel gebruiken voor de opslag van boten. Op onderstaande foto staat in blauw aangegeven het perceel, het vlot en de route die we moeten lopen met de boten.

2023 02 27 Botenopslag en vlot voor roeivereniging De Meierij in Zijtaart

Vlot in passeerhaven Zuid Willemsvaart

We hebben een vlot van 3 bij 6 meter aangeschaft, dit vlot is eerder van RV De Drie Provinciën geweest. De jeugdroeiers van deze vereniging hebben ons geholpen het vlot te verplaatsen naar een steiger waar het vlot uit het water gehesen kon worden. Na transport op de vrachtwagen is het vlot te water gelaten in de passeerhaven van de Zuid Willemsvaart.
Dit vlot ligt nu op ons te wachten, en maakt het mogelijk de boten op een veilige manier in en uit het water te krijgen en op een veilige manier in en uit te stappen.

Voorroeien, clinics en basiscursus

Als je al kunt roeien, kun je je aanmelden om te komen voorroeien. Je laat dan zien welk roeiniveau je in de praktijk beheerst. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Voorroeien kan op afspraak, in principe op alle data dat er een clinic of basiscursus wordt georganiseerd. Andere data zijn mogelijk, in overleg.
Clinics
Een clinic wordt op zaterdag- of zondagochtend gehouden van 10.00 tot 13.00 uur. Er zal wat uitleg gegeven worden over veiligheid op het water, de belangrijkste roeicommando’s en hoe de boten in het water te leggen en in te stappen. Daarna gaan we roeien, met natuurlijk een ervaren roeier aan boord. We sluiten af bij de Wittern om weer op te warmen en na te praten. De kosten bedragen 25 euro per persoon. De clinics worden georganiseerd op 11, 12, 18 en 19 maart. Andere data zijn mogelijk, in overleg.
Basiscursus
We gaan basiscursussen roeien aanbieden. Na het afronden van de basiscursus heb je een voldoende hoog niveau om zelfstandig, met een ploeg, veilig te gaan roeien in C-klasse boten of Wherry’s. De basiscursus omvat zowel het roeien als het sturen. De basiscursus bestaat uit 10 lessen in een tijdspanne van 5 weken. Op een woensdag- of donderdagavond wordt er een uur geroeid en op zaterdag- of zondagochtend wordt er een les van twee uur gegeven, waarvan een uur in de boot en een uur op de wal. Er wordt dus in totaal 15 uur les gegeven. De cursus wordt afgesloten met een examen. De kosten bedragen 100 euro per persoon.
Basiscursus #1: elke woensdagavond en zaterdagochtend tussen zaterdag 1 april en zaterdag 6 mei.
Basiscursus #2: elke donderdagavond en zondagochtend tussen zondag 2 april en zondag 7 mei.
Inschrijven roeiactiviteiten
Wil je je inschrijven voor een roeiactiviteit, dan kun je een e-mail sturen.

Bron: © Roeivereniging de Meierij  27 februari 2023

logo zijtaart.nl