Reünie ponyclub “De Reigertjes” vanwege 40 jarig bestaan

Reünie ponyclub “De Reigertjes” vanwege 40 jarig bestaan

Zaterdag 24 september vanaf 20.00u is er een reünie op ruitersportterrein “De Leinse Hoefslag”.

Alle leden, oud-leden, ouders, lesgevers en (oud) bestuursleden zijn van harte welkom. Het initiatief van deze bijeenkomst komt van enkele oud leden samen met het bestuur. Leden van het eerste jaar waren o.a Mieke Rooyakkers en Lucy Delissen van de Ven. Ook Emmy van Duynhoven, Francy Coppens en Anita Coppens waren er bij en zij denken met veel plezier terug aan deze tijd.

In mei 1983 werd het allereerste concours gereden, in Mariahout. De oud-leden herinneren zich nog dat het vooral spannend en ook heel slecht weer was. Later op die middag waaide de grote tent zelfs om. Er werd toen geen parade mee gereden, omdat het de hele dag regende. Ze reden met een achttal en viertal ruiters en amazones onder leiding van Cor Coppens en Henri Rovers en zij hopen dan ook de ruiters van die tijd te ontmoeten. 

Jacqueline Pennings - van Berkel werd enkele jaren later lid. Zij heeft hele mooie herinneringen aan het ponykamp. Vele jaren bij Harry en Annie Coppens in Uden. Zelf reed ze verschillende jaren met haar pony Casper, zowel dressuur als springen.

Midden negentiger jaren brak er een hele bijzondere periode aan, met vele successen. Onder leiding van Peter van Asseldonk , Henri Rovers en ook Cor Coppens. Ponyclub “De Reigertjes” werd in die tijd meerdere keren Nederlands kampioen, met zowel viertal, achttal en Nederlands clubkampioen. Een unieke tijd herinnert Hanneke van Asseldonk zich. Ook individueel waren verschillende ruiters bij de besten van Nederland. Jaqueline van Krieken gaf in die tijd ook les aan de ruitertjes en denkt er met plezier aan terug.

Niels en Mattie Krol werden rond die tijd ook lid. Zij hebben vele herinneringen, zeker ook aan de spooktochten bij het ponykamp. En wat te denken van het crossen met je pony op Bedaf!

Momenteel zijn er weer vele nieuwe leden die er veel zin in hebben zoals Lynn en Joy de Wildt. Zij gaan een hele mooie tijd tegemoet, met ook een prachtige accommodatie.

Programma zaterdag 24 september:

13.00u Cor Coppens bokaal
15.30u KUR op muziek
18.00u BBQ en aansluitend feestavond

De reünie begint op 24 september om 20..00 uur. Wil je van te voren, vanaf 18 uur, al mee barbecueën, dan kan dat bij betaling van €20,- Tijdens de reünie wordt (oud) beeldmateriaal getoond. Bovendien zijn er hapjes en drankjes en is er de gelegenheid om bij te kletsen. Aanmelden voor de reünie kost €7,50. Aanmelden kan via de mail:  En je kunt ook een app sturen naar (06) 237 61 913.

Bestuur Ponyclub De Reigertjes  5 september 2022

 

logo zijtaart.nl