Reünie oud ruiters als voorbereiding op 100-jarig bestaan

Reünie oud ruiters als voorbereiding op 100-jarig bestaan

Een aantal personen zijn doende om de historie van de Zijtaartse rijvereniging uit te zoeken. Opgericht in 1928 en naar nu blijkt al met een groots verleden. Met als een van de hoogtepunten een optreden van het Zijtaartse achttal met dikke Belze paarden in 1937 in Voerendaal. Vele leden waren bij de staffanfare uit Sint Oedenrode, na de oorlog tot 1962. Deze is toen opgeheven.

Vele oude krantenartikelen en foto’s zijn al gevonden. Zoals een foto van 1929 bij een ruiterfeest in Zijtaart en een foto van een achttal uit 1948. Hier zijn inmiddels de meeste namen bij ingevuld. Vele krantenartikelen met prijswinnaars, zoals Willem van Eert in 1933 Brabants kampioen springen. Inmiddels hebben wij ook een film in handen die in 1938 in het verenigingsgebouw is vertoond. Een ruiterfeest in Hilvarenbeek waar Zijtaart ook aanwezig was. Maar ook Driek Opheij, wat die betekende voor de ruitersport in Zijtaart, maar ook daar buiten. Inmiddels zijn al vele contacten gelegd met oud ruiters uit de jaren 1946 tot 1970.

Het lijkt ons als werkgroep leuk om de oud ruiters, lid voor 1970, uit te nodigen om naar ons oefenterrein te komen en gezellig samen, onder het genot van een kopje koffie of een drankje, nog eens over vroeger tijden te praten.

Dit vind plaats op zondag 16 april op ruiterterrein “De Leinse Hoefslag” Leinserondweg 21a te Zijtaart. De aanvang is 14.00 uur tot 17.00 uur. Deze dag is er ook een ponyspeldag georganiseerd en dit is heel leuk om te bekijken hoe de kleine kinderen met een pony omgaan.

Als er nog oud leden zijn die nog niet uitgenodigd zijn en toch willen komen, graag contact opnemen met: Peter van Asseldonk. 06 424 71 336 of via e-mail

Bron: © Ruitersport Zijtaart 27 februari 2023

logo zijtaart.nl