Reparatie fietspaden in Zijtaart

Reparatie fietspaden in Zijtaart

Vandaag bleek maar weer eens dat de dorpsschouw en/of de Mijn gemeente app hun werk uitstekend doen. Na een melding over de vele oneffenheden in het fietspad aan de Corsica werd vandaag begonnen met de reparatie.

Twee medewerkers van de gemeente hebben vakkundig enkele grote boomwortels verwijderd zodat de tegels er nu weer volledig vlak in liggen. "Het valt hier in Zijtaart echt nog mee hoor. Moet je eens in Rooi gaan kijken, daar is het nog erger" aldus een van de gemeentewerkers. Hoewel uw verslaggever zich hier iets bij kan voorstellen voelt het toch een beetje als 'verder van mijn bed'. Het belang van goede fietspaden in en om Zijtaart gaat me dan tock nauwer aan het hart dan het Rooise. Wel gaf de medewerker aan dat geasfalteerde fietspaden veel lastiger te repareren zijn, "daar moet dan weer een hoop voorbereiding aan vooraf gaan, met een wals en de juiste buitentemperatuur". 

Bij navraag bleek dat de mannen komende week op nog meer plaatsen in Zijtaart aan de slag gaan en ze gaven aan "blijf vooral melden via de app want we willen het graag oppakken". Veilig kunnen fietsen is ook in Meierijstad een belangrijk onderwerp en voor de mobiliteit van voornamelijk ouderen een absolute noodzaak.

Dit stukje Corsica ligt er weer netjes recht bij... Op naar de volgende kilometers, want er is nog veel werk in Zijtaart.

Bron: Verslaggever Zijtaart.nl 

logo zijtaart.nl