Provincie organiseert informatiebijeenkomst over N279

Provincie organiseert informatiebijeenkomst over N279

Op maandag 10 juni organiseerde provincie Noord-Brabant een informatiebijeenkomst over ‘project N279’. Omwonenden en geïnteresseerden werden ingelicht over de stappen die gezet moeten worden en konden tegelijkertijd hun meningen, ideeën en zorgen delen. 

De N279 houdt al geruime tijd de gemoederen bezig. De provinciale weg is grondig toe aan veranderingen. Het verkeer dat gebruik maakt van de weg neemt toe. En daar is de weg niet meer geschikt voor. Files tijdens de spits zijn het gevolg. In december 2021 vernietigde de Raad van State nog het provinciaal inpassingsplan, waardoor de provincie van vooraf aan moest beginnen. Vorige maand liet de provincie weten het nieuwe verkenningstraject te starten. Deze zal in meerdere fases uitgevoerd worden. Geschat wordt dat dit traject in 2028 klaar zal zijn. Allereerst wordt om de mening van de burger gevraagd. Mensen die ideeën hebben over wat er met de N279 (gedeeltelijk) moet gebeuren, kunnen deze achterlaten op een speciale website voor de N279.

Daarnaast organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst. Deze vond plaats op maandag 10 juni. In de zaal ‘apotheek’ op de Noordkade konden mensen in gesprek gaan met diverse medewerkers van de provincie en de uitvoerder. Daarnaast was er een presentatie. Hier werd stapsgewijs uitgelegd hoe de provincie en de uitvoerder burgerparticipatie gaan gebruiken om tot het meest ideale ontwerp van de N279 te komen. Tijdens de presentatie kregen de aanwezige inwoners ook de kans om meningen, ideeën en zorgen te delen en hierover in discussie te gaan.
 
Marijn Alders, omgevingsmanager van de Provincie Noord-Brabant, was te spreken over de opkomst. “Het laat zien dat de mensen na al die jaren nog steeds er betrokken zijn met de ontwikkelingen van de N279. Zo krijgen we wederom te zien hoe belangrijk de weg in voor de inwoners in de omgeving. Het geeft mij energie om me hiervoor volledig in te zetten.”
Bron: © Omroep Meierij 11 juni 2024
 
logo zijtaart.nl