Pronkzittingen CV De Reigers op cruisesschip “De Reigers Glorie”

Pronkzittingen CV De Reigers op cruisesschip “De Reigers Glorie”

Drie jaar lang hebben de bemanning en het animatieteam uitgekeken naar deze vaart. Op 20 en 21 januari was het zover. Ruim 700 passagiers hebben ontzettend genoten op het dek van Cruisesschip “De Reigers Glorie”. In het bijzonder Prins Hans IV en zijn adjudant Roel die vanaf de eretribune de grandioze show mochten bekijken.

De pronkzittingcommissie kondigde op ludieke wijze de afvaart aan, gevolgd door schitterende gardedansen van de dansmariekes. Een amusant optreden van Joop van de Kringloop (Rob Scheepers). Hij kwam eens kijken of hij nog gebruikte spullen kon ophalen op het Cruisesschip. Het animatieteam van ZOT wist een schitterende parodie neer te zetten over de musical Zorro. Dit leverde veel hilariteit op aangezien enkele ZOTTERS de context van Zorro verkeerd hadden begrepen. De showdans met ruim 50 dansmariekes was ÉÉN GROOT feest. De passagiers op het dek hebben dan ook flink mee gefeest, de stemming zat er goed in! Helaas had de bemanning van het cruisesschip niet goed opgelet. Er waren namelijk nog 5 achterblijvers op het land. Gelukkig kon de The Big 5 het cruiseschip nog inhalen met hun roeiboot. Tijdens hun tochtje hadden de mannen veel te vertellen over verschillende gebeurtenissen en uitspraken van hun dorpsgenoten. Ze hadden de lachers op hun hand. Zo ook de raad van 11 en het bestuur die vanaf hun speedboot een geweldige medley ten tonele bracht, waarmee ze de passagiers meekregen in hun enthousiasme. Drill sergeant Takkenberg was echter aan de serieuze kant en zocht naar kandidaten voor het opleidingspeloton. Onder onze passagiers waren er twee opgegeven. Stan & de trubbeltrutten hadden een geweldige live act waarbij ze een enkeling uit het publiek verraste met een muzikaal eerbetoon. Muzikale klanken kwamen er ook van de Zinking Stars HEHE. Heike en Helene kregen het dek helemaal op zijn kop met hun meezingers. Er waren kapers op de kust die het cruiseschip wilde “enteren”. De slagwerkgroep wist het publiek uiterst te vermaken met een komische act waarbij hun vakkundigheid op de slaginstrumenten helemaal tot hun recht kwam. Zo ook een knap staaltje muzikale vaardigheden van de Boemelaars tussen de optredens door. De zwarte Dansmariekes lieten de passagiers perfecte dans skills zien met hun opgevoerde gardedans. De scheepslui van Meer as 11 zette een prachtige show neer op zeemansliederen. Met hun performers en kleding maakte ze er een perfect plaatje van. Door de interactie met het publiek kreeg Joep de Wildt met zijn buut ‘De kleinzoon’ de zaal helemaal plat. Een knallende afsluiter van een knallende show.

De pronkzittingcommissie wil iedereen heel erg bedanken voor alle inspanningen voor, tijdens en na de show. De Reigers hebben laten zien dat we de coronapandemie glansrijk hebben doorstaan en dat Carnaval in Reigerland nog springlevend is!

Kijk hier voor alle foto's, laat het nagenieten beginnen en we kunnen niet wachten op carnaval.

logo zijtaart.nl