Prins Björn 1 regeert over de Reigers

Prins Björn 1 regeert over de Reigers

Op zaterdag 18 november is Björn van der Heijden onthuld als de nieuwe Prins van De Reigers. Dit is wat hij ons in zijn openingswoord wist te vertellen:

En hier sta ik dan als Prins Björn de eerste.
Na enkele lange maanden van zwijgen en liegen is het dan eindelijk zover. Voor de enkeling die me nog niet kent zal ik me even voorstellen.
Ik ben Björn van der Heijden, 46 jaar geleden geboren in de Keslaerstraat als oudste zoon van André en Willemien van der Heijden en heb 1 broer onze Ralf. Nu woon ik al ongeveer 19 jaar om de hoek, in De Voorstraat 14 langs voormalig prins Hans dun twidde, samen met mijn vriendin Dianne Vogels uit Nuenen. Samen hebben we 3 zonen, Luuk die nu 11 zou zijn, Rens van 9 jaar en Teun die vandaag 8 is geworden.
Werken doe ik als calculator in de GWW bij FPH Ploegmakers in Vinkel. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan muziek maken bij de muziekvereniging en sla ik wel eens een balletje op de tennisbaan. Op zaterdagochtend ben ik te vinden bij VOW als leider van de jongens van JO11-2. Ook besteed ik natuurlijk graag tijd met mijn vrienden en vriendinnen van de Kneup en elke tweede vrijdagavond van de maand staat de mannenavond hoog op de kalender. Maar de meeste vrije tijd zit in mijn allerliefste Boemelaars en al het reilen en zeilen daaromheen. 

Maar hoe kom je nou hier te staan als prins. Zo bestel je in het voorjaar van 2022 de schilder die in het voorjaar van 2023 komt. Een berichtje van Mark vd Ven of ik op maandag 5 juni tussen 19.00 en 19.30u thuis ben om even naar de vervangen ramen en het schilderwerk te komen kijken. Ik ben thuis en heb helemaal geen benul van de snode plannen van Mark. Na buiten gekeken te hebben even naar binnen. En dan stelt hij ineens DE vraag: Wil jij komend carnaval prins van de Reigers worden? Het valt even stil, of eigenlijk iets langer dan even. Dan gaat Mark met de boodschap: Laat komende week maar iets horen. Daar sta ik dan alleen. Dian is sporten, Rens en Teun zitten televisie te kijken en moeten naar bed. Ons mam komt binnen om even op te passen zoals elke maandag zodat ik op tijd naar de fanfare kan. Aan niemand kan ik iets kwijt. Toch maar naar de repetitie. Ik heb het gevoel dat iedereen iets aan mij moet zien. Naast me zit Ilse van Nunen, met opeens de opmerking: Wat ben je onrustig, is er iets aan de hand? Ja wat denk jij. Na de repetitie snel naar huis en Dian medegedeeld in de vraag. Eindelijk kon ik er iets van kwijt. Na even nadenken waren we van mening dat dit heel mooi is en wordt.

Dan begint het: adjudant. Dat was niet moeilijk: Dat moeten Antoine en Peggy worden. En gelukkig hebben ze ja gezegd. Een tijd van vergaderen en regelen begint. Ook op onbekende locaties vergaderen. Zo onbekend dat we bij de eerste vergadering bij het verkeerde bedrijf binnenlopen en meteen het alarm af laten gaan. Alles goed geheim houden leek ons ook goed af te gaan. Tot die ene avond in september. Naar later blijkt heeft Roel Maas ons gesnapt tijdens een geheime vergadering van de prinsencommissie. Knap gedaan Roel. Maar nu is het eindelijk zover, geheim houden is voorbij. Een periode van creatief zijn met de oppas regelen voor geheime vergaderingen en liegen waar nodig. Waarvoor mijn oprechte excuses.

Hier sta ik dan als jullie prins, prins van alle Reigers. We gaan er een heel mooi jaar van maken met z’n allen.
Alaaf.

Bron: © CV de Reigers 19 november 2023

logo zijtaart.nl