Politiecontroles in en om Zijtaart

Politiecontroles in en om Zijtaart

Afgelopen week zijn door collega’s en mij twee keer snelheidscontroles gehouden op de Jekschotstraat in Zijtaart. Dit, omdat er in het verleden maar ook nu weer klachten waren van buurtbewoners. Het lijkt dat deze weg uitnodigt om harder te rijden dan aldaar is toegestaan, maar denk vooral aan de dikke bomen aan beide zijden van de weg en de buurtbewoners die soms met gevaar voor eigen leven de weg moeten oprijden. Een aanrijding is zo gebeurd en dan heb ik het nog niet over de gevolgen die er kunnen ontstaan.

Afgelopen donderdag 30 juni 2022 werd tussen 16:00 uur en 17:15 uur op de Jekschotstraat gecontroleerd met de laser gun. Wat met name opviel is dat zeer veel automobilisten daar te hard rijden, in ieder geval harder dan de toegestane snelheid. 6 autobestuurders kregen een proces-verbaal bekeuring). De hoogst gemeten snelheid daar was 91 km/h. Op vrijdag 1 juli 2022 is nogmaals gecontroleerd tussen 18:45 uur en 19:40 uur, wederom 7 bestuurders kregen een bekeuring en de hoogst gemeten snelheid hier was 103 km/h.

Wat ik in ieder geval wil meegeven is dat er de komende tijd meerdere controles in Meierijstad zullen gaan volgen, op verschillende locaties. Denk aan Uw snelheid.

Verder valt het op dat vele fietsers het kennelijk vergeten zijn dat ze tijdens het fietsen een mobiele telefoon niet in de hand mogen hebben, erop kijken of bellen. Deze boete bedraagt € 149,00, met € 9,00 administratiekosten. We hebben de laatste tijd vaak te maken met ongevallen met fietsers die volledig afgeleid waren, omdat ze druk waren met een mobieltje.

Bron: © Mike Mengerink, Wijkagent Zijtaart  5 juni 2022

logo zijtaart.nl