Pinksterweekend VOW pupillenkamp zeer geslaagd

Pinksterweekend VOW pupillenkamp zeer geslaagd

VOW mocht in het Pinksterweekend weer haar jaarlijkse pupillenkamp organiseren. Door de welbekende redenen werd deze traditie de afgelopen 2 jaar (helaas) afgelast. Hierdoor was het voor vele van onze 69 pupillen het eerste VOW-kamp, en dat was voor sommige kinderen best wel spannend.

Vrijdag

Op vrijdag 3 juni startte het kamp in ons Dorpshuis, waar onze deelnemers in de leeftijdscategorie tussen 5 en 11 jaar hun slaapplek mochten inrichten in de gymzaal. Na een dikke knuffel aan de papa’s en mama’s zetten we koers naar het sportpark, waar we feestelijk werden opgewacht door niemand minder dan @@pie. Voorzien van een glas (kinder)champagne kon het FEEST dan eindelijk echt beginnen. Allereerst werden de groepjes bekend gemaakt. Zo hadden we bijvoorbeeld “De Ballonnen”, “De Gangmakers”, “De Slingers”, “Deejay’s” “De Traktaties” en “Confetti”.

We begonnen met het 3 x 3 toernooi, het is immers een voetbalkamp, waarna we allemaal mochten aanschuiven in de kantine voor het avondeten. Met gevulde magen waren we klaar voor de avondspellen, waarbij bijv. kegelen, lijnvoetbal en doelschieten op het programma stonden. Dankzij Jong Nederland konden we ook nog naar de lat van de grote goals klimmen.

Hierna stond de avondwandeling op het programma, waarbij de groepjes zelf de juiste route konden vinden door het beantwoorden van vragen en daarna de goede envelop te kiezen. Voor enkele groepen was dat een hele klus, maar uiteindelijk wist iedereen bij VOW aan te komen. Vervolgens was het toch echt tijd om te gaan slapen en vertrokken we richting het Dorpshuis.

Zaterdag

De volgende ochtend mochten we vroeg uit de slaapzakken. Met onze rugzakken liepen we (samen met de net aangekomen mini’s) weer terug naar VOW, waar het ontbijt al stond te wachten. Nadat we ons brood (met eigenlijk net te veel hagelslag en pindakaas) op hadden, begonnen we aan de wandeltocht richting de Bulten. Onderweg kwamen we posten tegen, waar we nog een spelletje mochten doen. Uiteindelijk in de Bulten aangekomen, werd de touwtrek competitie afgerond. Een spannende speciale wedstrijd was die tussen de pupillen en de leiders, die uiteindelijk werd gewonnen door ...... de leiders.

Toen was het tijd voor een welverdiende lunch, waar iedereen zich kon opladen voor de bosspellen, te beginnen met de vossenjacht. Hier bleek dat de “Roze Flamingo” en de “Minion” toch moeilijker vindbaar waren dan gedacht. Tijdens het smokkelaartje bleken de tikkers een hele goede strategie te hebben afgesproken. Ook had de hond van Lars ballen verstopt in het bos, welke zo veel en snel mogelijk gevonden moesten worden. Daarna mochten we weer “huiswaarts” alwaar de pannenkoekenbaksters al volop bezig waren.

Na het eten en douchen mochten we onze feestkleren aantrekken voor het avondprogramma. We hebben verschillende “alleskunner” spelletjes gedaan die werd gevolgd door een estafette waar de leiders hun voetbalkwaliteiten konden showen.

De zaterdag werd afgesloten met een knallende feestavond, waarbij de (toch al vermoeide) voetjes nog flink van de vloer gingen. Uiteraard was feestbeest @@pie weer van de partij! Nadat de lampen in de kantine aangingen, werd het tijd om naar het dorpshuis te gaan, waar het een stuk rustiger was dan de avond daarvoor. Onder de basgeluiden uit Erp, konden we de slaap heel gemakkelijk vatten.

Zondag

Ook in het Dorpshuis gingen de lampen aan, ditmaal om iedereen wakker te krijgen. De laatste dag van ons kamp was aangebroken en we begonnen weer met een goed ontbijt in de kantine. Geheel volgens de traditie vond op de zondagochtend de Zeskamp plaats. Onder andere buikschuiven, sponzen gooien, apekoppen zoeken en een heuze stormbaan stonden op ons te wachten. Dit was de laatste kans om nog iets te doen aan de stand en we gingen er nog vol voor!

Na de lunch was het dan eindelijk tijd voor de uitslag van het kamp. Vooral onderin was het spannend en uiteindelijk wisten “De Taarten” de eindoverwinning binnen te slepen gevolgd door “De Polonaiselopers” en “De Feestmutsen”. Onderin deelden “De Cadeautjes” en “De Discoballen” de rode lantaarn.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd pupillenkamp, wat gezien het grote aantal deelnemers heel erg leeft! Uiteraard kunnen we dit kamp niet organiseren zonder de hulp van de vele vrijwilligers die achter de schermen hun steentje hebben bijgedragen. Via deze weg willen we iedereen bedanken voor zijn of haar inzet. Met name de pannenkoekenbaksters (Gerjanne en Petra), de nachtwakers (Jan-Pieter, Pieter, Sebastiaan en Harold), de overnachters (Patrick en Mark), de posten bij de avondwandeling (Marieke, Vera, Sara en Sander), de frietbaksters (Petra en Dorethé), het ophalen en wegbrengen van de stormbaan (Patrick, Marjan en John), “De Reiger” Horeca voor het beslag en het ijs, Jong Nederland, EGZ en uiteraard het Dorpshuis voor de accommodatie.

Maar vooral willen wij de groepleiders bedanken, die zich het hele weekend vol enthousiasme hebben ingezet om hun groepje te begeleiden.

Hopelijk weer tot volgend jaar!

Bron: © VOW 7 juni 2022

logo zijtaart.nl