Passieconcert van kamerkoor Canta Libre in Lambertuskerk

Passieconcert van kamerkoor Canta Libre in Lambertuskerk

Kamerkoor Canta Libre uit Meierijstad voert zondag 26 maart het Passieconcert 2023 uit onder leiding van hun dirigent Frans van de Loo. Het koor is voor dit concert aangevuld met projectzangers uit de regio. Het concert wordt uitgevoerd in de Parochiekerk van Zijtaart  om 14. 00 uur en duurt ca. 80 min. Na afloop is iedereen voor een consumptie welkom in het Dorpshuis tegenover de kerk.

Voorafgaand aan het concert vindt een inleiding plaats om 13.00 uur in het Dorpshuis met lichtbeelden en achtergrond informatie; vrij entree zonder aanmelding.

Tickets zijn hier verkrijgbaar voor € 15,-  Prijs is inclusief 1 consumptie na afloop in het Dorpshuis in Zijtaart.

Het concert heeft een afwisselend en samenhangend programma waarin redelijk bekende muziek (van Purcell) is te horen naast in Nederland zelden uitgevoerde muziek nl. de fraaie cyclus Four passion meditations van Chilcott.

Er worden twee ‘requiems’ uitgevoerd, een hedendaags en een uit de barokperiode: het Requiem van James Whitbourn (voor koor, saxofoon en orgel) en de Funeral sentences van Henry Purcell. Het programma wordt in een breder kader geplaatst en krijgt een uitbreiding c.q. verdieping naar de barok met de muziek van respectievelijk Purcell’s leraar en goede vriend John Blow en collega William Croft (delen uit zijn Burial service werden ook uitgevoerd bij de begrafenis van Queen Elizabeth II) en naar de hedendaagse muziek met de muziek van twee van de belangrijkste Engelse koorcomponisten van dit moment: John Rutter en Bob Chilcott.

De deelname van sopraan soliste Claudia Wijers, saxofonist Jo Hennen en het koperkwartet van Tonnie Kievits en leerlingen van Phoenix Cultuur en Muziek vereniging Frisselstein maakt het concert extra aantrekkelijk. Sopraan Claudia Wijers en saxofonist Jo Hennen zullen ook solistisch acte de présence geven. Het orgel, in de vaardige handen van Norbert Bartelsman, vervult een prominente rol in dit concert.

De kerk is om 13.30 uur open.

Bron: © Canta Libre 24 februari 2023

logo zijtaart.nl