Passie voor viervoeters resulteert in Hondenhotel De Meierij

Passie voor viervoeters resulteert in Hondenhotel De Meierij

Honden fokken is al 25 jaar de hobby van Kees en Heidie Verdaasdonk. Daar kwam een kleinschalige vakantieopvang voor honden uit voort. Toen zoon Sjak (21) interesse toonde, pakten ze dat professioneel aan. Het resultaat: Hondenhotel De Meierij in Zijtaart. De familie Verdaasdonk komt uit Haaren, waar Kees en Heidie bullmastiffs fokten. Als ze niet tevreden zijn met hondenvoer dat op de markt is, ontwikkelen ze in 2014 een eigen merk Kracht Hondenvoer.  

Zoon Sjak krijgt het enthousiasme voor honden van zijn ouders met de paplepel ingegoten en zegt van kleins af aan dat hij dierenarts wil worden. Hij doet eerst de opleiding tot dierenartsassistent/paraveterinair. Tijdens zijn stages, in een dierentuin en een winkel, komt hij erachter dat hij veel liever met gezonde dieren werkt en adviezen geeft hoe een dier gezond te houden. Dat is andere koek dan verdrietige mensen te woord staan over hun zieke dier.

Kroelen 

,,Dat zie ik nu ook in ons hondenhotel”, zegt Sjak Verdaasdonk binnen aan de koffietafel. ,,Mensen komen bij ons binnen en vertellen enthousiast over hun hond. En er is blijdschap wanneer ze hun hond weer ophalen en zien dat-ie het hier fijn heeft gehad. Ik stuur op verzoek ook foto’s en films naar de eigenaars. Als ik hun hond aan het kroelen ben, of als ze lekker buiten op de speelweide aan het spelen zijn.” 

Kees Verdaasdonk (51) vertelt: ,,Ik wilde altijd al op mijn vijftigste stoppen met werken en met mijn hobby de kost verdienen. Op een avond liet onze dochter dit bedrijf op internet zien. Toen we gingen kijken, vonden we het meteen helemaal geweldig en later onze kinderen ook. Dit was geen omgebouwde varkensstal, maar helemaal af op de manier die wij willen.”

Begin dit jaar verhuisden ze naar de Leinserondweg 36 in Zijtaart. Daar is een opvangmogelijkheid voor zestig honden. Ze hebben er met z’n drieën een dagtaak aan. De honden hebben ruime binnenverblijven waaraan een overdekt buitenverblijf vastzit. Die binnenverblijven zijn voorzien van vloerverwarming en een luchtcirculatiesysteem om de temperatuur zo optimaal mogelijk te houden. ,,De vorige eigenaar heeft die verblijven speciaal voor honden gebouwd”, zegt Kees. ,,Hij testte hondenvoer uit, dus de omstandigheden voor de honden moesten optimaal zijn.”

Avontuur

Het was best een avontuur waar de familie in is gestapt. Het drietal dacht in de carnavalsvakantie dit jaar te kunnen starten. Er ging echter nauwelijks iemand op vakantie en er waren dus geen honden om op te vangen. Heidie (51): ,,We dachten: ‘Dan toch wel in mei’, maar ook toen kwam er niemand. Gelukkig had Kees nog zijn baan. In mei kwam onze website online en nu is het druk. Ik heb al vaak nee moeten zeggen. Mensen zijn enthousiast voor de meerdaagse- én de dagopvang. De honden zitten apart, maar zien elkaar wel. En ze kunnen lekker samen op de weides spelen. Daar zijn we dan zelf bij.”

Kees heeft inmiddels zijn baan opgezegd. ’s Morgens worden de viervoeters gebracht, zodat ze al gewend zijn voor de nacht. Sjak deelt indien nodig medicijnen uit. Verder is het dagelijks kennels schoonmaken en twee keer per dag voeren. ,,De honden gaan verschillende keren per dag naar de speelweides. Terug gaat altijd iets minder soepel”, lacht Heidie.

2021 09 03 Hondenhotel De Meierij Zijtaart

Bron: Brabants Dagblad 3 september 2021

logo zijtaart.nl