Opbouwen Veghel On Ice is begonnen

Opbouwen Veghel On Ice is begonnen

Tentbouwers zijn sinds maandagmorgen druk aan het werk met de opbouw van Veghel On Ice. Het jaarlijks terugkerend schaatsevenement start zondag 10 december om 13.00 uur met de officiële opening waarbij ook het Veghelse Sint Barbara met trom en vliegend vaandel is betrokken. Vanaf 15.00 uur is de ijsbaan voor het publiek geopend.
 
De vloer is al zichtbaar en ook de ijzeren spanten voor de contouren van de tijdelijke ijshal liggen deels al op het tentdoek te wachten. Op de website staat vermeld wat de organisatie allemaal van plan is. Om het schaatsen onder de knie te krijgen komen ook dit jaar weer gratis schaatslessen voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De lessen moeten uiteraard nog ingepland worden. Daarvoor is het zaak om de website in de gaten te houden. Verder wil men een curlingcompetitie houden of kan men een curlingbaan huren.
 

Jeugd in beweging

Veghel On Ice is een initiatief van Rotaryclub Meierijstad. De serviceclub wil de jeugd motiveren via dit gezellig, sportief en gezond schaatsevenement in beweging te komen. Daarbij als vanouds geholpen door de leden van het Veghelse Sint Barbara Gilde. Elke dag zijn minimaal 2 gildebroeders aanwezig om de helpende hand te bieden. Voor het eerst sluit ook volleybalvereniging Skunk zich hierbij aan. Om alles in goede banen te leiden zijn nog meer helpende handen nodig. Men vraagt vrijwilligers om zich via de website te melden. De ijspret duurt tot 7 januari 2024. Dan treedt de meltdown in werking.
 
Bron: © Omroep Meierij 5 december 2023
logo zijtaart.nl