Ontsluitingsweg op Kempkens krijgt eindelijk vorm

Ontsluitingsweg op Kempkens krijgt eindelijk vorm

Industrieterrein Kempkens wordt in een hoog tempo ontwikkeld, recentelijk nog heeft het college het bestemmingsplan goedgekeurd. Fase 1, 2 en 3 zijn in de afronding en voor fase 4 zijn er meer aanvragen dan beschikbare percelen. Een luxe positie voor de gemeente Meierijstad, maar niet voor de inwoners van Zijtaart.  Tijdens de openbare vergadering op 30 november werden ernstige zorgen geuit over de verkeersafwikkeling van de Kemkens. Met het toenemen van het aantal verkeersbewegingen van met name vrachtverkeer, nemen ook de zorgen toe van de inwoners van Zijtaart over het fietspad langs de Corsica, de rotonde bij de Corridor om nog maar niet te spreken van het 'sluipverkeer' dat dwars door het dorp rijdt.

Hoog tijd dus voor een eerste stap naar de oplossing: de weg Kempkens die al jaren doodliep op de grond van Familie Van den Braak achter FrieslandCampina wordt momenteel aangelegd. Dat betekent dat vrachtauto's nu ook de Corridor uitgang bij BAS Truck en Van Acht kunnen nemen en niet meer verplicht over de Corsica moeten.  Een eerste stap in de goede richting waarbij de dorpsraad uiteraard het toeziend oog open houdt en in gesprek blijft met de gemeente om de verkeersafwikkeling te optimaliseren.

Bron: © redactie Zijtaart.nl 23 december 2022

2022 12 23 Verbetering verkeersafwikkeling Foodpark bij Zijtaart

Het gele gedeelte wordt momenteel aangelegd waardoor het Foodpark vanuit de Coridor en vanuit de Corsica ontsloten wordt

logo zijtaart.nl