Ontmoet elkaar bij de Hang Out tijdens Fabriek Magnifique

Ontmoet elkaar bij de Hang Out tijdens Fabriek Magnifique

Het culturele en kunstzinnige festival Fabriek Magnifique is op 22, 23 en 24 juli. Vanuit Meierijstad en omstreken komt men af op deze zinderende en bruisende festiviteiten. Maar wat als je weinig (of geen) vrienden hebt om mee te gaan? Ga je dan toch, of sla je deze 3-daagse opleving aan cultuur en kunst over? Voor 8% van de jongeren in Meierijstad is dat een pijnlijke gewaarwording. Zij voelen zich eenzaam en vinden het lastig om dat te doorbreken. Daarom is er een safe space: de Hang Out. Hier kunnen jongeren elkaar ontmoeten en samen van het prachtige festival Fabriek Magnifique genieten.

Join us logoDe wereld gaat weer open

‘’De afgelopen twee jaar heeft corona ervoor gezorgd dat meer jongeren een gevoel van eenzaamheid ervaren. Dat de wereld weer opengaat, brengt niet voor iedereen dezelfde blijdschap’’, aldus Stichting Join Us. ‘’Juist voor jongeren die weinig vrienden hebben maar wel leuke dingen willen doen, is het contrast nu extra groot. Ze zien weer meer mensen om zich heen die leuke dingen doen en zouden dat zelf misschien ook willen.

Vanuit LEIN5 Coaching kwam het idee om een ontmoetingsplek te creëren. Samen met de jongerenraad van Stichting Join Us werd het idee uitgewerkt. Begin mei organiseerde Join Us de allereerste Hang Out tijdens Bevrijdingspop in Haarlem. Dat was vanaf de eerste minuut een succes. Reden te meer om ook tijdens Fabriek Magnifique een Hang Out te realiseren.

“Ik heb geweldige mensen leren kennen en ben zo blij dat ik ook eens een festival kon meemaken!”, aldus de 23-jarige Jardi, nadat hij bij de Hang Out op Bevrijdingspop in Haarlem was geweest.

Hang Out: ontmoet elkaar

De Hang Out is er op vrijdag 22 juli van 19:00-22:00 en op zaterdag 23 juli van 16:00-22:00. Je vindt de Hang Out in het Julianapark bij de Aa. Bij de Hang Out zijn altijd jongeren van Join Us aanwezig. Ze ontvangen de festivalgangers met veel plezier. Ze brengen jongeren met elkaar in contact, zodat Fabriek Magnifique een feestje wordt voor iedereen!

Samenwerking

Stichting Join Us, WMO Coöperatie de Meierij, LEIN5 Coaching, ONS Welzijn, Welzijn de Meierij en GAAN dating, namens coöperatie Sociaal Werk Meierijstad, organiseren de Hang Out samen met Fabriek Magnifique. Het festival stelt een prachtige locatie ter beschikking op het evenemententerrein. Vanuit alle organisaties is de wil en het doel om jongeren in gemeente Meierijstad (en omstreken) een safe space te bieden tijdens het grote culturele en kunstzinnige festival. Een leuke plek voor jongeren die sociaal contact lastig vinden. 

Bron: © Stichting Join Us 17 juli 2022

logo zijtaart.nl