Onderhoud van de houten roeiboten bij Roeivereniging De Meierij

Onderhoud van de houten roeiboten bij Roeivereniging De Meierij

 
Bij Roeivereniging De Meierij begrijpen we het belang van goed onderhoud om onze prachtige houten roeiboten in topconditie te houden. Onze liefde voor de roeisport gaat hand in hand met de zorg voor onze boten. Hier delen we een kijkje in ons onderhoudsproces, een mix van ambacht en toewijding. Regelmatige Inspecties: Elk seizoen beginnen we met een grondige inspectie van elke boot. We controleren op beschadigingen, slijtage, en waterdichtheid. Het is cruciaal voor de veiligheid en prestaties op het water. 
Schoonmaken en Schuren: Na de inspectie reinigen we de boten grondig. Hout heeft speciale aandacht nodig; het wordt zorgvuldig geschuurd om eventuele onregelmatigheden glad te strijken en om het klaar te maken voor een nieuwe laag beschermende lak.
Lakken: Het aanbrengen van een hoogwaardige marine lak beschermt het hout tegen water en zonlicht. We kiezen voor producten die niet alleen beschermen maar ook de natuurlijke schoonheid van het hout benadrukken.
Reparaties: Indien nodig voeren we reparaties uit. Dit kan variëren van het vervangen van beschadigde delen tot het dichten van lekken. Onze leden zijn getraind in deze vaardigheden, ondersteund door ervaren ambachtslieden.
Opslag: Correcte opslag is essentieel om de levensduur van de boten te verlengen. We zorgen ervoor dat ze droog en veilig worden opgeborgen, weg van direct zonlicht en op een manier die de vorm behoudt.
Gemeenschap: Ons onderhoudsprogramma is een gemeenschapsinspanning. Leden, vrijwilligers en liefhebbers komen samen om te zorgen voor onze vloot. Het is een mooie manier om te verbinden met de sport en elkaar.
 
De zorg voor onze houten roeiboten is een voortdurende toewijding aan kwaliteit, traditie en de sport. We zijn trots op ons werk en de conditie van onze boten, waardoor we elk seizoen weer veilig en met plezier het water op kunnen. Doe mee met ons onderhoudsteam of kom langs om onze prachtige vloot in actie te zien. Samen houden we de traditie en de passie voor roeien levend!
 
Bron: © Roeivereniging De Meierij 16 april 2024
logo zijtaart.nl