Officieel startschot Deelauto Zijtaart op Koningsdag

Officieel startschot Deelauto Zijtaart op Koningsdag

In het voorjaar van 2019 werd het idee voor een deelauto in Zijtaart geboren. Vier jaar zijn we met een werkgroep bezig geweest met inventariseren, brainstormen, vergaderen, lobbyen, fondsen werven, informeren, laadpaal regelen, oprichten van een stichting en nog veel meer. En we kunnen zeggen:  ”Het is gelukt!”

We hebben een deelauto voor Zijtaart en dit willen we graag met u vieren tijdens de officiële introductie op 27 april 2023. Wij nodigen u dan ook graag van harte uit om bij het officiële startschot aanwezig te zijn:

Startschot op Koningsdag

Datum: donderdag 27 april 2023
Locatie: Kerkplein aan de Pastoor Clercxstraat in Zijtaart.

16.30 uur             Uitreiking prijsvraag Koningsdagviering voor kinderen uit Zijtaart. De deelauto staat de hele middag op het plein en is helemaal gevuld met strandballen. Maar hoeveel strandballen passen er in een deelauto? Neem die middag een kijkje, schat het aantal ballen in en doe mee aan onze prijsvraag.

16.35 uur             Welkomstwoord door Hanneke van Asseldonk, voorzitster van Stichting Gedeeld Vervoer Zijtaart

16.40 uur             Woordje en startschot door de heer van Rooij, burgemeester van onze gemeente Meierijstad

Wij zien u graag op 27 april a.s.

De deelauto staat al vanaf het komende weekend klaar voor gebruik op zijn vaste standplaats aan de Pastoor Clercxstraat, op de hoek van het Edith Steinplein. We zijn nog hard aan het werk om de instructies voor gebruik te plaatsen op onze deelauto pagina. Verder volgt er nog een informatiefolder, die huis-aan-huis verspreid wordt, waarmee u alle informatie binnen handbereik hebt. En we plannen nog een inloopavond in het dorpshuis, waar we u bijpraten over de deelauto, uitleg geven en eventueel kunnen helpen met het aanmelden en/of reserveren van de deelauto.

Kijk en instapdagen met Zijtaart Kermis

Maar hoe werkt dat dan? Wat is dat voor auto? Elektrisch? Een automaat? Een app? Hoe reserveer ik de auto? Is dat wel iets voor mij? Moet ik nog iets doen om de deelauto te kunnen gebruiken? Met Zijtaart Kermis staan we op twee momenten bij de deelauto klaar om antwoorden en uitleg te geven over de deelauto. Dus heeft u vragen of heeft u twijfels, wilt u de deelauto mogelijk gebruiken, wilt u een keer achter het stuur zitten? Kom kijken op:

Kermisvrijdag 19 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur
Kermiszondag 21 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur

Graag tot ziens bij een van deze momenten,

Stichting Gedeeld Vervoer Zijtaart
Hanneke van Asseldonk, Harrie v.d. Linden, Marco v.d. Braak, Marleen Krol en Lea v.d. Elzen

2022 12 13 Update over deelauto Zijtaart laadpaal geplaatst

logo zijtaart.nl