Nieuwjaarsspeech VOW 2023

Nieuwjaarsspeech VOW 2023

Ik weet zeker dat ik kan zeggen dat 2022 ook weer een bijzonder, soms naar, vaak vreugdevol en af en toe verdrietig jaar was. Het jaartal 2022 had vele gezichten.

We begonnen 2022 opnieuw met de perikelen van de Covid, wedstrijden kijken op zaterdag of zondag was niet mogelijk, saai voor de spelers en jammer voor het publiek en de gezelligheid in de kantine. En nu dient de energiecrises zich aan. VOW is niet immuun voor wat er in de wereld gebeurt, maar kan er tot nu toe wel goed mee omgaan. We hebben er dan ook vertrouwen in dat we ook hier met gezond verstand en medewerking van allen weer goed doorheen gaan komen. We zijn immers een krachtige vereniging. Dat zien we mede ook terug in het feit dat bijna alle sponsoren zijn ons trouw zijn gebleven. Daar zijn wij blij om. VOW heeft meer dan 100 sponsoren waarvan velen de club al jaren steunen.

Activiteiten

En VOW is meer dan een voetbalvereniging. Dat de vereniging bruist blijkt uit de vele activiteiten die inmiddels een traditie in Zijtaart zijn geworden. Denk aan het jaarlijkse oliebollen bakken. Een prachtig initiatief en mooie ondersteuning voor de vereniging.

Ook de MudRun kon weer van start, een mooie dag met bijna 1000 deelnemers. En de toekomst van dit evenement is geborgd met een nieuwe generatie in de organisatie, die het stokje gaat overnemen van de eerste groep die het evenement heeft opgezet en groot heeft gemaakt. Waar we ook heel blij van werden: ons super hoogtepunt ons 75 jarig-jubileum. En wat was dat een prachtig feest: 5 dagen. 5 dagen met verschillende feesten, een reünie, de voetbalwedstrijd met de Rebellen, kinderactiviteiten en activiteiten voor de wat oudere jeugd. Wat was dit een succes. En wat een geweldige organisatie, onder leiding van Arno Korsten, Bas van der Aa en vele, vele, vrijwilligers. Tijdens deze festiviteiten zijn verschillende vrijwilligers gehuldigd. Ere-lid Toine Adriaans en leden van verdienste Anja van de Rijt, Cor Vissers, Hermien van der Heijden en Mari van Helvoort.

Voetbal

En hoe gaat het dan op de velden. Patrick begon aan zijn tweede seizoen als trainer van de herenselectie. Bij de vrouwen 1 was het voor Rick zijn laatste seizoen en heeft Frans het overgenomen na een ad interim periode. Zowel Vrouwen 2 met Antoinette, als Vrouwen 1 met Frans strijden nog volop mee om het kampioenschap. Wat hartverwarmend is om te zien is dat alle teams jeugd en senioren wekelijks voorzien zijn van trainers, begeleiders, scheidsrechters en gewassen tenues. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers kan iedereen met plezier voetballen. Tijdens de afgelopen ALV is Carla na vele, vele jaren van bestuursfuncties teruggetreden. Zij heeft zo ontzettende veel werk verricht voor VOW en daar zullen we nog heel lang de vruchten van plukken. En daar wil ik, namens het gehele bestuur en de club, haar heel hartelijk voor bedanken.

Accomodatie

Omdat we ongeveer 2 jaar geleden, hebben besloten om te gaan verduurzamen, hebben we zonnepanelen op de kleedkamer liggen en hoe geweldig is dit voornemen geweest, met de huidige energieprijzen. Afgelopen maand hebben we ook een warmtepomp aangeschaft voor de kleedkamers en op deze manier proberen we de vaste lasten voor stroom en gas acceptabel te houden. Na de sproei-installaties op de velden, kregen we ook onze grasmaaier die voor ons dag en nacht de velden kort houdt. Dus onze velden worden wel steeds beter. Binnen ziet het er ook steeds beter uit, denk bijvoorbeeld aan de opgeknapte kleedkamers. Mede door de inzet van de klusploeg en de Vutters zijn we in staat onze accommodatie goed te houden en te verbeteren. Daar mogen we daar best wel trots op zijn.

Slechte nieuws

Was alles positief? Helaas niet: Ad de Koning, Martien van de Ven en Mari van den Biggelaar zijn ons ontvallen. Ieder op hun wijze hebben ze bijgedragen aan het ondersteunen van de club. Ad bekend van zijn begeleidende rol bij de veteranen. Martien en Mari, beide Vutters, en trouwe supporters. Mari was ook in de jaren tachtig voorzitter van VOW. Beiden zijn op zeer respectvolle manier herdacht, op en buiten het veld. Volgens mij zijn zowel Jo als Annie hier: Ook namens Marcel, 'Wij hebben jullie echtgenoten in ons hart gesloten'.

Toekomst

En nu… : Wat gaat er allemaal in 2023 gebeuren? Er zal wel weer van alles gebeuren wat we nu niet weten, maar wat we wel weten is dat we in 2023 een overkapping gaan maken achter het goal waardoor we droog kunnen blijven staan als we naar de wedstrijd kijken. Wij, als bestuur, zijn tevreden dat we de trainers voor de heren en dames selectie voor komend jaar rond hebben. Bij de dames blijven Antoinette en Frans. Bij de heren wordt Stef van Stiphout onze nieuwe trainer voor Heren 2, een trainer uit de eigen vereniging. Voor Heren 1 hebben we een waardig opvolger van Patrick gevonden: Arno Methorst. Een trainer uit Eindhoven.

We zijn bijna bij de lunch. Dat geeft mij nog net de gelegenheid om iedereen erop te wijzen dat een en ander weer voortreffelijk georganiseerd is door de mensen van onze activiteitencommissie en de kantine onder leiding van Chris en Dorothé. Niet alleen vandaag maar gedurende het gehele jaar zorgen ze ervoor dat de kantine soepel loopt.

Dan ben ik nu bij het einde aangekomen en rest mij, namens het bestuur, onze spelers, vrijwilligers en sponsoren te bedanken en bovenal jullie nogmaals: een goed en vooral gezond 2023 toe te wensen.

Bestuur VOW

logo zijtaart.nl