Nieuwe Zijtaartse biljartkampioen: Niels van Dommelen

Nieuwe Zijtaartse biljartkampioen: Niels van Dommelen

Afgelopen vrijdag waren de finales van de Zijtaartse biljartkampioenschappen. De grote finale ging tussen Niels v Dommelen (40 car) en Frans v Leuken (58 car). In het begin kon Frans een leuke voorsprong opbouwen. Na 10 beurten was het 21-9 in het voordeel van Frans en leek hij het gat te hebben geslagen. Vanaf dat moment ging het bij Niels beter te lopen en wist hij te voorkomen dat Frans verder ging uitlopen. Na 15 beurten was het 32-21, nog wel in het voordeel van Frans. Vanaf dat moment bleef Niels zijn puntjes maken en viel het bij Frans wat stil. In de 26e beurt maakte Niels zijn 40e carambole en bleef Frans steken op 44 caramboles. Na 2 jaar is Niels v Dommelen de opvolger van André Schepers.

Klasse finales

Eerder op de avond werden de klasse finales gespeeld. Corné Wuytenburg (21 car) en Eric v Tiel (33 car) moesten het in de B-klasse tegen elkaar opnemen. Het werd een spannende strijd met een nipte overwinning (33-20) voor Eric v Tiel. In de A-klasse ging de strijd tussen Jos de Wit (53 car) en Mark vd Heijden (40). Beide begonnen sterk aan de finale met een serie van 9 caramboles voor Mark en een serie van 17 caramboles voor Jos. Tot de 14e beurt was het een gelijk opgaande strijd. Jos 32 caramboles en Mark 22 caramboles. Daarna viel het bij Mark stil, terwijl Jos rustig zijn caramboles bleef maken. In de 24e beurt viel, met een eindstand van 53-28, de beslissing. 12 dagen is er in zaal Kleijngeld gebiljart. Er zijn veel leuke partijen gespeeld. Ondanks de Corona is de organisatie tevreden met de belangstelling voor het toernooi. De nieuwe opzet is veelal positief ontvangen.

Uitslag

Klasse A: 1 Jos de Wit; 2 Mark vd Heijden; 3 Frans v Leuken en Niels v Dommelen Klasse B: 1 Eric v Tiel; 2 Corné Wuytenburg; 3 Betty Verbruggen en Tonn Verbruggen Algeheel: 1 Niels v Dommelen; 2 Frans v Leuken De Zwijntjes en Poedelpret

logo zijtaart.nl