Natuurwandelingen voor senioren door de parels van de Meierij

Natuurwandelingen voor senioren door de parels van de Meierij

Na afwezigheid van vijf jaar door allerlei invullingen van zijn vrije tijd en het renoveren van het huis van zijn dochter is de tijd aangebroken in het nieuwe jaar voor een nieuwe aanpak van Toons oude hobby: natuurwandelingen verzorgen voor Senioren. De wandelingen gaan plaatsvinden op de eerste Woensdag van de maand van 9.00 tot 13.00 uur. De eerste wandeling is op woensdag 2 maart.

“In 1990 werd ik gevraagd om deel te nemen aan natuurwandelingen van de Zijtaartse Jeugdnatuurvereniging. Dat beviel zo goed dat ik tot 2015 actief ben geweest binnen de vereniging. Het eerste jaar nam ik deel aan de wandelingen en liep ik met kinderen mee van groep 6, 7 en 8 van basisschool Edith Stein. Na een jaar ging ik mee als gids in een kleine groep naar omliggende natuurgebieden, een hele belevenis samen door de natuur, met groeiende resultaten, met veel voldoening om samen door de natuur te struinen. En belangrijk de verhalen van kinderen aan te horen, een leerzame periode met diverse hoogtepunten in het bestaan van de vereniging. Vanaf 2010 is er een seniorengroep toegevoegd aan de vereniging, die ik met genoegen heb mogen begeleiden”, vertelt Toon Tielemans.  

In 2015 kwamen Toon en zijn in de Oranjewijk in Veghel te wonen. Een nieuwe wijk in aanbouw met nieuwe mensen. Toon vervolgt: “Door aanpassen en doorgaan met dagelijkse dingen in het leven kwamen wij al vlug tot de ontdekking dat wij veel mogelijkheden hadden om onze vrije tijd goed te benutten. Vele wandelingen naar alle uithoeken van Veghel volgden. De Aa-broeken, het Waterwingebied, ‘t Havelt, het Aa-dal gebied, zorgboerderij het Ham, Dorshout, Landgoed Zwanenburg en naar de parel van Brabant: Kasteel Heeswijk. Naar de tijd verstreek voelde ik steeds meer voor het maken van natuurwandelingen. Vandaar een plan van aanpak gemaakt en vol goede moed beginnen aan een nieuwe uitdaging in 2022. Het jaarprogramma is volledig ingevuld, met bijgevoegde regels om alles in goede banen te leiden, met als opzet te kunnen genieten van de natuur en van het samenzijn”, aldus Toon.

De eerste wandeling staat gepland op woensdag 2 maart. Er is eerst een kennismakingsbijeenkomst bij Toon thuis onder het genot van koffie, daarna start de eerste wandeling naar de AA-broeken. Kosten op jaarbasis zijn 20 euro.

Mensen met interesse voor de natuur kunnen zich aanmelden via of 06-57018325.

Bron: © Stadskrant Veghel 31 januari 2022

logo zijtaart.nl