Nationale Voorleesdagen 2023 in Meierijstad

Nationale Voorleesdagen 2023 in Meierijstad

Van 25 januari tot en met 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen 2023 plaats. Ook in gemeente Meierijstad wordt hier aandacht aan besteed. Doel van de Nationale Voorleesdagen is et stimuleren vahn voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. (Voor)lezen is goed voor je woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dit jaar staat het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van auteur Joukje Akveld en illustrator Jan Jutte centraal.

De Bibliotheken Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, organiseren tijdens de Nationale Voorleesdagen diverse activiteiten voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Ook scholen en kinderopvang besteden aandacht aan de Nationale Voorleesdagen. En de burgemeester en wethouders van Meierijstad gaan op verschillende basisscholen en kinderopvanglocaties in Meierijstad voorlezen.

“Voorlezen is belangrijk. Je versterkt er het taalinzicht, de concentratie en de fantasie van het kind mee. Als gemeente vinden wij taal en lezen heel erg belangrijk. Samen met onder andere kinderopvang, scholen en bibliotheken werken we daarom doorlopend aan het stimuleren van taal.” aldus Johan van Gerwen, wethouder Onderwijs.

Bron: © Gemeente Meierijstad 20 januari 2023

logo zijtaart.nl