Najaarsactiviteiten Zijtaart 150 jaar

Najaarsactiviteiten Zijtaart 150 jaar

Het feestweekend van 18 en 19 juni ligt alweer enkele weken achter ons en nu de vakanties begonnen zijn willen we jullie toch ook nog even op de hoogte brengen van wat er in het najaar nog te verwachten valt met betrekking tot de viering van 150 jaar Zijtaart.

Op de eerste plaats is het dorpshuis met de open monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september geopend, daar is dan ook de tentoonstelling zoals die in de kerk gepresenteerd werd nogmaals te zien. Verder is de verwachting dat het boek van de tentoonstelling dan ook gereed is. Degene die zich aangemeld hebben krijgen via e-mail bericht. De boeken zullen € 14,95  gaan kosten. Je kunt je nog altijd aanmelden voor een boek via

Dorpswandeling

Er wordt nog gewerkt aan een dorpswandeling met uitleg van gidsen. Hiervoor is nog geen datum, de lengte van de wandeling zal 3 a 4 kilometer zijn. Hierover later meer.

Fietstocht

Op zondag 2 oktober zal er een fietstocht georganiseerd worden langs vele kapelletjes die in de omgeving te vinden zijn. Er zal op tijd bekend gemaakt worden over het hoe en wat over deze fietstocht.

Filmavond

De historische film is goed bezocht en we kregen dan ook veel verzoeken of deze nogmaals getoond kunnen worden. We hebben goed nieuws, op vrijdag 14 oktober gaan we de films nogmaals tonen. Na de zomervakantie kunt u weer kaartjes kopen a  € 3,00 tijdens de openingstijden van het dorpshuis. Bij veel belangstelling kan er nog een avond aan toegevoegd worden. Tevens zijn de films inmiddels geheel herzien en met ondertiteling en namen aangevuld.

Hoog bezoek

Op woensdag 26 oktober komt de bisschop Gerard de Korte naar ons dorp om een lezing te geven over de toekomst van de kerk. Hierover later meer informatie.

Toch weer een druk programma voor de boeg. We hopen natuurlijk dat u erbij zult zijn bij een van de activiteiten die u aanspreken. We hopen u snel weer te zien.

Werkgroep 150 jaar Zijtaart.

logo zijtaart.nl