Muziek is cool cursus gaat weer van start

Muziek is cool cursus gaat weer van start

Vind je het leuk om te zingen, dansen en muziek te maken? Dan is de cursus Muziek=Cool echt iets voor jou! Sint Cecilia biedt een leuke cursus aan waarin kinderen spelenderwijs kennismaken met muziek.

Spelenderwijs met muziek bezig zijn

Kennismaken met muziek staat tijdens de cursus Muziek=Cool centraal. Dit gebeurt op een speelse en laagdrempelige manier. De kinderen leren verschillende muzikale begrippen. Aan de hand van liedjes, spelletjes en opdrachten wordt het muzikale gehoor en het gevoel voor puls, timing en ritme, melodie en harmonie verder ontwikkeld. Naast dat de cursus ontzettend leuk is, is het ook goed voor de taalontwikkeling, de motoriek, het associatief vermogen, het samenwerken en de creativiteit.

Acht lessen en slotuitvoering 

De cursus Muziek=Cool wordt op donderdag van 15:45 tot 16:30 uur in Dorpshuis het Klooster gegeven. Op dinsdag 16 mei vindt de slotuitvoering plaats en laat je horen wat je allemaal geleerd hebt. Na afloop kun je je aanmelden voor drie gratis proeflessen op een instrument naar keuze van onze muziekvereniging.

Alle kinderen van groep 3 en 4

De cursus is geschikt voor kinderen van groep 3 en 4. Om de cursus doorgang te kunnen laten vinden moeten minimaal 5 kinderen zich aanmelden. De cursus wordt gegeven door een bevoegde, professionele en vooral enthousiaste docent van Beat-It Muziekeducatie.

Sociale vaardigheden

Muziek maken is leuk en samen muziek maken is nog veel leuker! Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat muziek een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie
en de sociale vaardigheden van kinderen. Samen muziek maken versterkt het groepsgevoel, de discipline en de sociale en emotionele vaardigheden.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor de cursus Muziek=Cool ? Stuur ons dan een e-mail met je gegevens.

2023 Muziek is cool cursus muziekvereniging Sint Cecilia Zijtaart

logo zijtaart.nl