Moederdag cadeaubon voor het Eetpunt Zijtaart

Moederdag cadeaubon voor het Eetpunt Zijtaart

Het Eetpunt Zijtaart bestaat al vele jaren. In 2016 heeft de werkgroep Zorg en Welzijn de coördinatie overgenomen van het Dorpshuis die het toen al geruime tijd organiseerde. Helaas hebben we alle reden om ons zorgen te maken over het voortbestaan van het Eetpunt. Na vele jaren is het aantal deelnemers teruggelopen naar vier personen zowel op de dinsdag als op de vrijdag. Er zijn vele vrijwilligers die de verzorging van de maaltijden begeleiden in het Dorpshuis. 11 dames die in afwisseling met elkaar de maaltijden verzorgen en 6 mannen die ook in afwisseling van elkaar zorgen voor het vervoer van de maaltijden en dat staat niet in verhouding met het aantal deelnemers aan tafel.

Coronavirus (Covid) veroorzaakte een kink in de kabel. De maaltijden werden niet meer verzorgd in die tijd door Brabant Zorg. Zij besloten daarna te stoppen met maaltijdverzorging naar externe eetpunten in verband met personeelsgebrek en bezuinigingen. Eethuis de Reiger (Mike Versantvoort) heeft ons toen vooruitgeholpen tijdens deze periode en verzorgde tweemaal per week de maaltijden die door leden van de werkgroep Zorg en Welzijn Zijtaart eerst thuis werden afgeleverd en na de covid periode weer in het Dorpshuis. Oktober 2022 nam Puur Brabant het over van Eethuis de Reiger. Eethuis de Reiger verzorgt nog wel steeds Samen aan Tafel eenmaal per maand.

Het gekke is dat na de Corona periode niet meer het aantal deelnemers is teruggekeerd bij het Eetpunt. We weten dat er helaas ook Eetpunt-deelnemers zijn overleden, maar jammer blijft dat het niet wordt aangevuld met nieuwe mensen.  Het zou toch ontzettend jammer zijn wanneer we zouden moeten stoppen met deze mooie traditie en fantastische maaltijdservice waaraan al velen met zoveel plezier hebben deelgenomen.

Het is een goede activiteit voor, met name alleenstaande ouderen, die moeite hebben om alleen de maaltijd te bereiden of te nuttigen en natuurlijk ook voor echtparen die graag eens buiten de deur eten. Voor de onderlinge contacten, maar ook om jezelf te gunnen een maaltijd te gebruiken die door anderen is klaargemaakt.

Tip voor Moeder en Vaderdag

Heb je ouders die van lekker eten houden en niet elke dag een maaltijd voor zichzelf willen bereiden, of behoefte hebben aan gezellig contact… dan kan een cadeaubon voor het Eetpunt leuk zijn. Tot de zomervakantie kan de gelukkige zich een- of tweemaal in de week laten verwennen met een heerlijke maaltijd. De maaltijden worden op dinsdag en vrijdag om 12.00uur aangeboden in de Ontmoetingszaal van het Dorpshuis. Kosten zijn €10,00 per maaltijd. De grootte van de bon bepaalt iedereen zelf.

Voor meer informatie of bestellen van de cadeaubon kan men contact opnemen met:

Rieky van der Heijden: 0610255782
Annie Pennings: 0642350489  
Alda Gloudemans: 0620978507

logo zijtaart.nl