Meierijstad mijmert: mijmerbankjes, podcast en fietsroute

Meierijstad mijmert: mijmerbankjes, podcast en fietsroute

Corona betekent voor velen van ons een moeilijke periode in het leven. Er zijn mensen overleden of ernstig ziek geworden. Sommigen hebben hun baan verloren of hun bedrijf is in moeilijkheden terechtgekomen. Diploma-uitreikingen, feestjes, familiebijeenkomsten, theatervoorstellingen en veel andere dingen die het leven mooi maken gaan of gingen niet door.
Tegelijkertijd zijn er in Meierijstad hartverwarmende initiatieven waarbij mensen er voor elkaar zijn. Er is veel creativiteit en flexibiliteit.
 

In iedere kern is een Mijmerplek gerealiseerd.

Het worden plekken waar mensen in alle rust, alleen of samen, keurig op afstand van elkaar, kunnen mijmeren. Plekken waar men kan herdenken en stilstaan bij dat wat er allemaal gebeurd is, maar waar men uiteraard ook de ruimte heeft om vooruit te kijken naar de toekomst.

Podcast

Corona had, zeker tijdens de eerst golf, enorme gevolgen voor de samenleving in Meierijstad. Vier jonge journalisten, waaronder Luuk Glaap en Tom Berkers van Omroep Meierij, maakten hierover 30 podcasts. Zij blikken in de laatste aflevering terug op de podcastserie Meierijstad Mijmert.

De twee jonge journalisten tekenden samen met collega’s Nienke Habraken en Dennis van der Zanden een indrukwekkende serie verhalen op. “Na onze eerste opname zaten we beduusd in de auto,” herinneren Luuk en Tom zich. Toch zijn ze blij dat ze de verhalen over corona mochten maken en delen met het grote publiek. Alle afleveringen zijn terug te horen op de speciale podcastpagina van Meierijstad Mijmert.

Deze fietsroute verbindt de 13 Mijmerplekken met elkaar.

De fietsroute is opgedeeld in een route ‘Schijndel - Sint-Oedenrode’ met een lengte van circa 34 kilometer en een route ‘Veghel - Erp’ met een lengte van circa 43 kilometer. Als u beide routes fietst dan komt u door elke kern van Meierijstad en passeert u iedere Mijmerplek. De route is grotendeels gebaseerd op het fietsknooppuntensysteem maar wijkt daar soms vanaf omdat niet iedere Mijmerplek aan een fietsknooppunt ligt. Dan is dat op de route aangegeven. Download hier de fietsroutes.

Bron: © website gemeente Meierijstad en Omroep Meierij  12 januari 2022

 

Gedicht: Pak je pauze

Mijmerplekken
Mijmeringen
Overdekken
Al die dingen
Overdenken
Uitgesproken
Op je wenken
Kan ook stroken
Met gedachtes
Die opkomen
Van verwacht es
Uit je dromen

Pak je pauze

Dat mijmert je
Vandaag de dag
Meer dan dat je
Verdragen mag
Het gaat best goed
Met je en met
Mijmeren weet
Je het zo net
Nog niet of nog
Niet zo net niet
Mijmerend met
Vreugde, verdriet

Pak je pauze

Laat je mijmer-
plekjes geven
Voor gedachtes
Bijgebleven
Om deze o-
pen te delen
Geen geheime-
re helpt helen
Weet je wat ’t is
Met mijmeren?
Vaak kun je het
Niet rijmen

© Rick Terwindt, Stadsdichter Meierijstad  19 maart 2021

logo zijtaart.nl