Meerdere controles in Meierijstad door politie en boa’s

Meerdere controles in Meierijstad door politie en boa’s

De politie heeft donderdagavond verschillende controles gehouden. Zo stonden ze te laseren op de Erpseweg, Rembrandtlaan, Busselbundersweg, Ollandseweg en Morgenstond. Het is niet bekend hoeveel boetes er zijn uitgedeeld.

De politie-acties werden uitgevoerd naar aanleiding van de ‘U vraag, wij draaien’ actiedag. Daarbij kunnen inwoners van Meierijstad doorgeven aan de politie waar er gecontroleerd moest worden. Zo was de politie onder andere aanwezig op naar eigen zeggen ‘overlastlocaties’ als de Noordkade, het Julianapark en de Vondelstraat.

Ook de Boa’s deden mee aan de actiedag. Zij  controleerden of er mensen fietsten of op een scooter door winkelcentrum de Bunders en Veghel Centrum reden, traden op tegen parkeerovertredingen in Erp en spraken mensen aan op het gooien van afval op straat bij de McDonald’s. In Schijndel waren ze in het centrum voor het overtreden van een geslotenverklaring.  Later op de avond voerden ze controles uit op plekken waar mogelijk dak- en thuislozen slapen.

Bron: © 112 Brabantnieuws 19 okober 2023

logo zijtaart.nl