Meer 'publieke laadpalen' in Veghel voor elektrische auto's

Meer 'publieke laadpalen' in Veghel voor elektrische auto's

Meierijstad is één van de 68 gemeenten in Brabant en Limburg waarmee energie-leverancier Vattenfall afspraken heeft gemaakt over het snel uitbreiden van 'publieke' laadpalen voor elektrische auto's. In Meierijstad gaat het voorlopig om circa 80 laadpalen waarvan de meeste in Veghel.

 

Vattenfall wil in de komende 2,5 jaar circa 4000 laadpalen gaan plaatsen in Brabant en Limburg en heeft nu dus inmiddels met 68 gemeenten daar concrete afspraken over gemaakt.
De extra laadpalen zullen in twee 'tranches' geplaatst worden en in de eerste tranche betreft het voor Meierijstad 37 laadpalen. De gemeente laat weten dat het overgrote deel van die laadpalen in Veghel geplaatst zal worden.

 

Inspraak

Waar de laadpalen precies zullen komen valt volgens de gemeente nu nog niet exact te zeggen. Wel zegt de gemeente dat de exacte plaats 'uiteraard met inspraak van de bewoners' zal worden geregeld. Voor de tweede tranche zullen er in Meierijstad waarschijnlijk nog eens 40 tot 50 laadpalen worden geplaatst. Het gaat volgens Vattenfall om een pro-actieve uitrol, wat inhoudt dat op basis van te verwachten behoefte laadpalen zullen worden geplaatst.

 

Gratis

De gemeente hoeft overigens niet mee te betalen aan het plaatsen van de laadpalen, want dat komt geheel voor rekening van Vattenfall. Het concern zegt dat een dergelijke grootschalige uitrol van laadpalen, om te voorzien in toekomstige behoefte, uniek is voor Europa Uiteraard verdient de energie-leverancier dit later wel terug omdat uiteindelijk de gebruikers van de laadpalen hiervoor betalen.
 
Bron: Omroep Meierij 2 december 2021
logo zijtaart.nl