Medische keuringen voor rijbewijs verlenging 75 plussers in Veghel

Medische keuringen voor rijbewijs verlenging 75 plussers in Veghel

Automobilisten die hun rijbewijs willen verlengen en ouder zijn dan 75 jaar moeten, voordat ze hun rijbewijs kunnen laten verlengen eerst een medische keuring ondergaan.
 
In Veghel is dat mogelijk op donderdag 20 januari, donderdag 17 februari en donderdag 17 maart, in het Regelzorg Business Centrum Frisselstein.
De kosten voor die keuring bedragen 50 euro voor het gewonen personen-rijbewijs en 70 euro voor mensen die hun rijbewijs C/D/E willen laten verlengen.
Het CBR wijst er op dat mensen zelf in de gaten moeten houden wanneer hun rijbewijs verlengd moet worden en dat ze ongeveer 5 maanden voor het verlopen van het rijbewijs een gezondheidsverklaring moeten invullen


Verklaring

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunnen mensen kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg .   Deze vragenlijst over de eigen gezondheid moet men eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord stuurt het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kunnen mensen pas een afspraak maken voor de keuring. De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR.  Meer informatie over de procedure is te vinden op de website van RegelZorg.
 
Bron: © Omroep Meierij 3 januari 2022
logo zijtaart.nl