Mariaviering bij Zijtaarts Kapelletje

Mariaviering bij Zijtaarts Kapelletje

ZONDAG 29 mei 2022 wordt er weer een buitenviering gehouden op de parkeerplaats bij het Maria-kapelletje in Zijtaart. Stichting Mariakapel heeft weer een mooie viering in elkaar gezet en Gitaarclub Pizzicato zal de viering muzikaal opluisteren. De gitaarclub staat onder leiding van Dayenne Barten en zal met circa 15 gitaristen prachtige liederen ten gehore brengen. Het wordt een prachtige viering met mooie teksten, liederen en gebeden.

Mariamaand

De maand mei is in de katholieke kerk de Mariamaand. De Romeinen noemden de meimaand naar de moedergodin Maria. Zij staat voor vruchtbaarheid, ontluikend leven, liefde. In de Middeleeuwen ontstond in Italië het gebruik om mei toe te wijden aan Maria, de Moeder Gods. In de jaren zestig van de vorige eeuw schrijft paus Paulus VI: “Omdat Maria met recht beschouwd kan worden als de weg die ons voert tot Christus, is elke ontmoeting met haar vanzelf ook een ontmoeting met Christus.” Daarmee sluit de Mariaviering in mei ook weer nauw aan bij de Paastijd die tot Pinksteren duurt.
Daarom organiseren we ook in onze parochie in de maand mei een Mariaviering.

U bent zondag 29 mei van harte welkom om met ons mee te vieren! De viering begint om 10:30 uur.
Na afloop wordt er koffie en thee aangeboden. Als de weersomstandigheden niet gunstig zijn, vindt de viering plaats in het kerkgebouw. Wij hopen echter wel op goed buitenweer, zodat de viering buiten naast de Mariakapel gehouden kan worden.

Parkeerverbod

Zaterdagmiddag 28 mei mogen er vanaf 17:00 uur geen auto’s meer op de parkeerplaats bij de Mariakapel geparkeerd worden.

Bron: © Stichting Mariakapel Zijtaart en Gitaarclub Pizzicato 16 mei 2022

2022 05 17 Gitaarclub Pizzicato luistert Mariaviering bij Zijtaarts Kapelletje muzikaal op

logo zijtaart.nl