Marcel Zoete neemt afscheid als voorzitter van VOW

Marcel Zoete neemt afscheid als voorzitter van VOW

Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsbrunch namen we afscheid van Marcel Zoete als voorzitter van VOW. Met lovende woorden werd hij bedankt en nam hij een presentje in ontvangst van het bestuur. In dit bericht een korte terugblik op zijn voorzitterschap bij VOW. Zes jaar geleden nam Marcel het voorzitterschap over van Toine, met de afspraak dat hij het voor twee termijnen ging doen. Hij voelde zich enorm vereerd toen hij werd gevraagd voor het voorzitterschap, want hij was er (en terecht ook) enorm trots op om in de voetsporen van zijn schoonvader Tiny van de Biggelaar te mogen treden.

Als bestuur herinneren we ons de vele uren die hij heeft besteed aan het leiden van de bestuursvergaderingen, het aanmoedigen van de andere bestuursleden en het nemen van moeilijke maar altijd overwogen beslissingen. We mogen trots zijn dat VOW nog steeds financieel een gezonde vereniging is. Marcel heeft altijd in het bestuur benadrukt dat het belangrijk is om te kijken naar de toekomst. Met name de aandacht voor milieubewustzijn en verduurzaming. Hij was de aanjager om te investeren in zonnepanelen en de warmtepomp om de vereniging ook op het gebied van energie toekomstbestendig te maken. Daarnaast heeft hij nog vele andere zaken gerealiseerd met behulp van onze vrijwilligers, zoals: de renovatie van de kleedlokalen, verlichting op veld 3, overkapping aan de zijkant van de kantine, succesvol lustrumfeest, oprichting van stichting de Mudrun en nog veel meer.

Marcel heeft niet alleen uitgeblonken in bestuurlijke taken, ook op persoonlijk vlak heeft hij zichzelf onderscheiden. Zo bereidt hij de salades van de jaarlijkse vrijwilligers BBQ en is hij buschauffeur geweest om zowel de heren als dames te vervoeren naar wedstrijden. Dit zijn mooie voorbeelden van zijn betrokkenheid ook buiten het sportveld. Ook stond Marcel altijd klaar voor nabestaanden bij het verlies van een dierbaren. Hij heeft getoond dat VOW meer is dan een voetbalvereniging. Het is een vereniging waarin we elkaar steunen, ongeacht de omstandigheden.

Inmiddels zes jaar verder kunnen we er niet meer om heen, in Zijtaart en zeker bij VOW, hebben we Marcel niet alleen als voorzitter leren kennen. Maar ook als mens die graag een praatje maakt, oprecht geïnteresseerd is in de vrijwilligers, spelers en leden van VOW. Hij wil altijd het beste voor deze voetbalvereniging.

Wij als bestuur van VOW willen Marcel enorm bedanken voor zijn energie, tijd, professionaliteit en liefde voor de vereniging! Ook Monique, Nienke en Annelie namens VOW erg bedankt voor jullie support aan Marcel als voorzitter.

Bron: © Bestuur VOW 15 januari 2024

logo zijtaart.nl