Mantelzorgers Meierijstad krijgen verwenpakket

Mantelzorgers Meierijstad krijgen verwenpakket

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg: een speciale dag waarop we stil willen staan bij de vele mantelzorgers die het hele jaar door, soms 24/7 zorgen voor iemand die zij liefhebben. Iemand die bijvoorbeeld psychisch kwetsbaar is of een handicap heeft, ongeacht de leeftijd.

Met liefde zorgen voor een naaste

Anders dan vrijwilligers of beroepsmatige zorgverleners kiezen mantelzorgers vaak niet bewust voor deze zorgtaken: ze doen het omdat zij een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen. Dat zorgen lijkt vaak zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Ze zorgen met zoveel liefde voor een naaste en verdienen dan ook de grootst mogelijke steun.

2300 mantelzorgers in het zonnetje gezet

Op 9 en 10 november zijn daarom in Meierijstad de 2300 mantelzorgers in het zonnetje gezet met een mantelzorgcadeau, bestaande uit producten van diverse lokale winkeliers. Ruim 70 vrijwilligers hebben geholpen met het inpakken van de pakketjes, het uitreiken en bezorgen van de cadeaus. In Veghel zijn de cadeaus thuisbezorgd door de vrijwilligers en in Schijndel en Sint-Oedenrode konden de mantelzorgers hun cadeau ophalen in het bestuurscentrum en in het Spectrum.
Wethouder Rik Compagne heeft op 9 november de mantelzorgers mogen verrassen met een mantelzorgcadeau in het bestuurscentrum samen met medewerkers van coöperatie sociaal werk Meierijstad. Wethouder Rik Compagne: “Het is mooi om één keer per jaar als gemeente en als welzijnsorganisaties, tijdens de Dag van de Mantelzorg, even de schijnwerpers te plaatsen op ál die mensen die het hele jaar door zorgen voor een ander. Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de samenleving”.

De gemeente wil alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun hulp!
De pakketjes zijn gisteren en vandaag bezorgd en opgehaald en we hebben veel leuke reacties binnen gekregen van mantelzorgers die verrast zijn met het cadeau.

 
Bron: © Gemeente Meierijstad en Omroep Meierij 10 november 2022
 
logo zijtaart.nl