Loopronde wijkagent en positief politienieuws

Loopronde wijkagent en positief politienieuws

Het is alweer een tijd geleden dat ik een artikel geschreven heb.  Dit komt mede door de drukte en het feit dat ik op dit moment ook deels de wijkagent van de wijk De Bunders in Veghel vervang.

Op dinsdag 10 januari 2023 ben ik op uitnodiging van Harrie van der Linden, initiatiefnemer en "beheerder" van de “Buurt Informatie Netwerk” groep in Zijtaart geweest en heb met een grote groep buurtbewoners een ronde door Zijtaart gemaakt. Doel van deze ronde was om samen te kijken naar inbraakgevoelige woningen, verdachte situaties en het vooral hebben over de veiligheid. Was een leuke avond en weer veel nieuwe enthousiaste bewoners ontmoet. Goed te horen dat er whatsapp groepen zijn in Zijtaart die elkaar goed op de hoogte houden over situaties in de wijken. Denk vooral aan verdachte situaties, auto’s, personen die er niet “thuis” horen. Begrijpelijk is dat ik als wijkagent niet actief in deze app groepen zit maar de beheerders hebben nauw contact met mij indien nodig. 

Tijd geleden werden wij tijdens de dienst ineens geconfronteerd met een in werking zijnde hennepkwekerij in het centrum van Zijtaart. Mede door oplettende buurt kwamen wij erachter. De kwekerij is destijds geruimd en een verdachte is hiervoor aangehouden geweest. 

Op het moment dat ik dit artikel schrijf is carnaval weer voorbij. Afgelopen zaterdag nog even bij de optocht wezen kijken en mooi te zien hoe de horeca vrijwilligers en bewoners in Zijtaart het weer perfect voor elkaar hadden. Veel publiek trok weer naar de optocht en het zal weer gezellig zijn geweest tot in de late uurtjes. Geen wanklank gehoord en zo moet het ook. Na een heftige corona tijdperk kon iedereen weer genieten.

Wijkagent Zijtaart Mike MengerinkKan met een gerust hart stellen dat het rustig is in Zijtaart wat betreft politie meldingen. Dat is een goed teken. Mochten er zaken spelen waarover je met mij wil spreken, schroom niet mij te benaderen. Mijn mailadres inmiddels goed bekend en men weet mij te vinden. Heeft u, al dan niet n.a.v. berichten, informatie die voor de politie van belang kan zijn, neemt u dan s.v.p. contact op via telefoonnummer 0900-8844. In spoedgevallen kunt u bellen met 112. Ook anoniem kunt u informatie doorgeven. Belt u daarvoor met nummer 0800-7000.

U kunt mij persoonlijk bereiken via mijn emailadres

Mike Mengerink, Wijkagent Zijtaart 2 maart 2023

logo zijtaart.nl