Leuke en smaakvolle fietstocht door de regio

Leuke en smaakvolle fietstocht door de regio

Een leuke fietstocht in een prachtige omgeving met zes tapashapjes op drie verschillende locaties. Dat is in het kort wat TapasTour inhoudt. “Zowel de fietsers als de ondernemers hebben het idee omarmd. Ze zijn super enthousiast”, aldus de initiatiefnemer Guus Munsters.

Er zijn op dit moment zes routes ontwikkeld, allemaal tussen de 25 en 40 kilometer. “Dan is het voor niemand te ver. Kinderen kunnen ook meefietsen. Het moet gezellig zijn. Daarom hebben we de afstanden bewust niet té lang gemaakt. Alle TapasTour routes zijn met de klok mee en tegen de klok in te rijden”, legt Munsters uit. Hij heeft grote plannen. “Volgend jaar hopen we door te groeien naar zo’n 30 à 40 routes.” 
 

Regio

Op iedere route kom je langs drie horecazaken waar deelnemers per persoon twee hapjes krijgen voorgeschoteld. Het aanbod wordt door de verschillende zaken met elkaar afgestemd, zodat men niet drie keer hetzelfde krijgt te eten. Mike Versantvoort, eigenaar van De Reiger in Zijtaart, doet mee aan de TapasTour. “Het is ideaal om te laten zien wat we in huis hebben. Het is aan ons om de bezoekers te overtuigen dat ze nog eens terugkomen. Maar daar zorg ik wel voor”, lacht hij. Munsters vult aan: “De kleine dorpjes in onze regio hebben heel veel te bieden. Daarom is het leuk dat er routes zijn waarbij er wordt gestopt in de wat grotere dorpen maar ook in de kleine kernen, zoals Zijtaart, Vorstenbosch en Heeswijk-Dinther. Alle routes zijn verschillend en dus kan men er meerdere fietsen.” TapasTour werkt bij het samenstellen van de route samen met Fietsknoop.nl.

QR-code

Een TapasTour boeken kan via: www.tapastour.nl. Starten is mogelijk vanaf alle locaties tussen 11.00 uur en 14.00 uur. “Je scant een QR-code en dan heb je de route. De kosten bedragen 19.50 euro per persoon inclusief de tapas en route.” Het is ook mogelijk om een voucher aan te schaffen en cadeau te geven.
Geïnteresseerden horecaondernemers kunnen zich aansluiten bij TapasTour door een mailtje te sturen naar: .

Bron: Kliknieuws 5 augustus 2021

logo zijtaart.nl