Laatste meedenkronde opwekken duurzame energie

Laatste meedenkronde opwekken duurzame energie

Op 25 mei bespreekt de Gemeenteraad het beleid rond het opwekken van duurzame energie. Tot die tijd zijn ook de inwoners aanbod om hierover hun zegje te doen. In februari en maart zijn er verschillende manieren waarop inwoners kunnen meepraten.
 
1: Digitale informatieavond
Voor iedereen die meer wil weten over de (on)mogelijkheden van waterstof, biogas, windmolens en zonneparken in Meierijstad is er een digitale informatiebijeenkomst op 28 februari. Voorwaarden voor het opwekken van duurzame energie komen in het nieuwe beleid. In de bijeenkomst licht de gemeente toe hoe dit beleid tot stand komt en wat de belangrijkste onderdelen zijn. Er is ruimte om vragen te stellen over duurzame energie. En inwoners kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden.
 
2: Design Challenge Zon
Vanaf 27 februari kunnen deelnemers vanuit huis meedenken hoe zonneparken er in Meierijstad uitzien. De Design Challenge Zon bestaat uit drie onderdelen die deelnemers deels zelf kunnen inplannen. Het begint met opdrachten die men thuis maakt. Daarna is er een digitale groepssessie om gedachten en ideeën met elkaar uit te wisselen. De afsluiting is een avondbijeenkomst op woensdag 15 maart waar alle deelnemers elkaar ontmoeten en de uitkomsten besproken worden.
 
3: Inwonerspanel
Zaterdag 11 maart valt in élke straat in de gemeente op vier adressen een uitnodiging voor deelname aan het inwonerspanel in de brievenbus. Zo kan het panel bestaan uit een gemengde groep deelnemers uit alle hoeken van Meierijstad. Andere geïnteresseerde inwoners kunnen overigens ook aangeven dat ze mee willen doen. Mocht er nog ruimte zijn, dan kunnen zij nog aansluiten. In de ochtend zijn er workshops en geven experts meer informatie over duurzame energie. Het inwonerspanel bespreekt waar en hoe zij ruimte zien voor zonneparken. Vragen die aan bod komen zijn: Moeten de zonneparken bij elkaar liggen, of juist verspreid? En moeten de zonneparken gecombineerd worden met ruimte voor planten of dieren of is de ruimte alleen voor zonnepanelen?
 
Aanmelden
Elke inwoner van Meierijstad kan meedoen aan één of meerdere activiteiten. Aanmelden kan hier via de website van de gemeente
 
Bron: © Omroep Meierij 16 februari 2023
logo zijtaart.nl