Komende zaterdag open dag bij het Fioretti en Zwijsen college

Komende zaterdag open dag bij het Fioretti en Zwijsen college

Komende zaterdag is een belangrijke dag voor leerlingen uit groep 8 en misschien ook wel groep 7 van de basisschool. Veel middelbare scholen houden doe-middagen en open dagen in januari en februari om kennis te maken met het vervolgonderwijs. Ook ouders oriënteren zich na het voorlopig schooladvies op middelbare scholen en kijken naar onderwijsvisie en resultaten. Kinderen uit Zijtaart kijken vaak als eerste 'in de buurt' en aanstaande zaterdag is er een open dag bij twee middelbare scholen in Veghel: het Fioretti college en het Zwijsen college.

Open Dag Fioretti College

Ben jij klaar om vooruit te kijken? Het Fioretti College is een school waar ze veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht, begrijpen en begrepen worden. “We werken in kleine teams en onderwijsgroepen. Leerlingen werken waar mogelijk aan een onderwijsprogramma op maat, met tijd en ruimte voor oriëntatie op vervolgopleiding en beroep. Onze leerlingen leren door te doen, door te ervaren en door de opgedane kennis toe te passen. Het gaat om weten wat je kan en wat je daarmee kunt. Op die manier halen we talenten in elke leerling naar boven”, laat de Veghelse middelbare school weten. Wil je weten wat het Fioretti College te bieden heeft? Ga dan naar de Open Dag op 28 januari van 11.00 tot 15.00 uur, Muntelaar 4 in Veghel.

Ontmoet medewerkers, luister naar ervaringen van brugklassers, laat je rondleiden door een leerling uit de bovenbouw of door één van de medewerkers van het Fioretti. “We hebben een mooie route door de school uitgestippeld, zodat je kennis maakt met alle vakken en studierichtingen. Loop door de praktijklokalen, doe mee aan activiteiten en geniet van een hapje/drankje in ons leerlingenrestaurant. Uiteraard beantwoorden we ook al je vragen, bijvoorbeeld over extra ondersteuning.” Tijdens de Doedagen in de derde week van januari ontvingen ze op het Fioretti College al ruim 700 groep 8 leerlingen uit de regio, afkomstig van verschillende basisscholen. Terwijl de school in vol bedrijf was, kregen zij een rondleiding en diverse workshops. Deze kennismaking maakt elk jaar een positieve indruk op de groep 8 leerlingen.

Het Fioretti College biedt de leerwegen praktijkonderwijs, vmbo en mavo aan. Met combiklassen zorgen ze dat elke leerling op het juiste niveau uitgedaagd wordt. In leerjaar 3 kiezen de vmbo-leerlingen een profiel: Bouwen, Wonen & Interieur, Produceren, Installeren & Energie, Mobiliteit & Transport, Economie & Ondernemen, Horeca, Bakkerij & Recreatie of Zorg & Welzijn. Mavo-leerlingen oriënteren zich via het profiel Dienstverlening & Producten of Technologie & Toepassing op hun vervolgstudie of beroepenveld. Bij praktijkonderwijs is er extra tijd en zorg voor leerlingen die minder makkelijk leren. De groepen zijn klein, de mentor is tevens coach en er zijn veel praktijkvakken. Vanaf leerjaar 4 lopen de leerlingen enkele dagen per week stage.

Kijk hier op de speciale open dag website voor alle informatie over de open dag van het Fioretti college.

 

Open Dag Zwijsen College

Iedereen heeft talenten. Het Zwijsen College wil jou de kans geven om je talenten optimaal te ontwikkelen. Houd jij van kansen en uitdagingen? Ben jij leergierig en enthousiast? Wil jij het maximale uit jezelf halen? Dan is het Zwijsen College dé school voor jou. “Brugklassers hebben een eigen plek binnen de school. Op je eigen laptop werk je in je eigen tempo aan je eigen opdrachten op je eigen niveau. We zorgen voor afwisseling en begeleiding op maat. Zo bepaal jij je eigen leerroute. Benieuwd hoe jouw Zwijsen er uit ziet? Kom naar onze Open Dag op zaterdag 28 januari van 10.00 tot 14.00 uur, Prins Willem Alexander Sportpark 15 in Veghel”, meldt het Zwijsen.

Kom tijdens de Open Dag de sfeer proeven bij het Zwijsen College. Ontmoet leraren, laat je rondleiden door één van de leerlingen of medewerkers, doe de speurtocht met de Zwijsen Open Dag App en doe mee aan de activiteiten. Zwijsen: “We hebben een route door ons moderne en kleurrijke schoolgebouw uitgestippeld, zodat je kennis maakt met alle vakken en studierichtingen.” Tijdens jouw schoolcarrière op het Zwijsen bepaal je je eigen leerroute: op uitwisseling naar het buitenland, leren presenteren, verantwoordelijkheid dragen, deelnemen aan (inter)nationale wedstrijden, leren samenwerken of robots bouwen. Volg mediawijsheid, natuurwetenschappen, onderzoeken & ondernemen, Chinees of leefstijl. “We stimuleren naast het leren voor de vakken vooral de groei in jouw persoonlijke ontwikkeling. Onze leraren en je mentor begeleiden je daarbij, je kiest zelf activiteiten die bij jouw interesses passen en kan begeleidingsles krijgen als dat nodig is”, laat het Zwijsen weten.

Het Zwijsen College kent twee dakpanklassen: de tweejarige havo/mavo en tweejarige havo/vwo. Hierdoor stellen ze vroege selectie tot twee jaar uit voor optimale ontwikkelkansen. Je kan ook kiezen voor Fast Lane vwo (één of meerdere vakken in 5 jaar). 

Kijk hier op de speciale open dag website voor alle informatie over de open dag van het Zwijsen college.

logo zijtaart.nl