Knutselmiddagen, film, theater er is genoeg te beleven bij De Zonnebloem

Knutselmiddagen, film, theater er is genoeg te beleven bij De Zonnebloem

Het jaarprogramma van de Zonnebloem afdeling Veghel, Zijtaart, Mariaheide en Eerde barst bijna uit zijn voegen door allerlei leuke bijeenkomsten en momenten om elkaar weer te ontmoeten voor een gezellig samenzijn.

De Carnavalsmiddag bij Mooz, was een feestje. Een nieuwe sfeervolle locatie waar “de jong van vruger” een heerlijke middag hadden. We waanden ons weer in vroegere tijden en de middag vloog om. De Knutselmiddagen vinden gretig aftrek. Elke 6 weken verrassen Gerrie en Mieke en de andere vrijwilligers weer een groot aantal gasten met leuke knutselideeën, die ter plaatse worden gemaakt. Deze middagen zijn altijd in het wijkgebouw “de zeven eiken” Mieke zit momenteel in de lappenmand na een lelijke val, maar herstel gloort en wij wensen haar veel beterschap.

Op woensdag 22 maart laten we ons verrassen met een filmmiddag. Welke film we gaan zien blijft nog even de verrassing, maar zo’n 40 gasten gaan vast genieten. Men kan zich voor deze middag NIET meer aanmelden.

Waar je je wel voor aan kunt melden en waar ook “buitenstaanders” welkom zijn is het optreden van “De Gouden Mix” op vrijdag 19 mei as. Op de site van het theaterkoor is het volgende te lezen: Het Tilburgse Theaterkoor “De Gouden Mix” is een vereniging van enthousiaste senioren, die met muzikale voorstellingen, bewoners en bezoekers van zorginstellingen en leden van allerlei seniorenorganisaties een gezellige middag bezorgen. Het geweldige enthousiasme, dat de leden uitstralen staat borg voor schitterende uitvoeringen.

Verder staan er nog zonneritjes gepland. Hiervoor worden gasten benaderd om een middag een (auto) ritje te maken, hier en daar een bezoekje te doen en te genieten van een lekker kopje koffie onderweg. Een zestal vrijwilligers regelen dit. Mocht u zin hebben in zo’n ritje, dan kunt u dat altijd laten weten.

We hebben ons ook aangemeld voor de Museumbus. Dit is een vrijwilligersorganisatie, die in samenwerking met verschillende musea bezoeken mogelijk maakt. Vorig jaar zijn we met de Museumbus naar de Museumfabriek in Enschede geweest. Hopelijk mogen we dit jaar weer naar een museum, maar ze moeten natuurlijk een keuze maken uit heel veel aanmeldingen. We wachten af.

Dit zijn een beetje de activiteiten voor het voorjaar. Er zijn nog andere plannen, maar die moeten nog hier en daar uitgewerkt worden. In augustus volgt ook nog een heuse picknick, maar het hoe en wat houden we nog een beetje geheim.

Bron: © De Zonnebloem 7 maart 2023

logo zijtaart.nl