Klussendienst voor ouderen ook beschikbaar in Zijtaart

Klussendienst voor ouderen ook beschikbaar in Zijtaart

Voor ouderen vanaf 55 jaar en mensen met een beperking in de regio Boekel-Uden-Veghel- Heeswijk-Dinther-Loosbroek die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen in hun eigen omgeving en eigen huis verricht de Klussendienst van ONS welzijn kleine reparaties in en rond het huis. Het gaat om klussen die te klein zijn om er een bedrijf voor te vragen. 

De Klussendienst kan ingeschakeld worden voor klussen, die in maximaal 2 uur te doen zijn. Hij is er voor de klusjes die ouderen zelf niet of niet gemakkelijk kunnen doen, maar die te klein zijn om een vakman laten komen. Het werk van de klusjesmannen is zeer gevarieerd. Denk aan lekkende kranen repareren, gordijnen of lampen ophangen, tuinonderhoud, kasten in elkaar zetten, schilderwerk, plankjes en beugels ophangen, dakgoten en regenafvoeren schoonmaken en gasfornuizen en koelkastdeuren repareren.

De reacties van de mensen waar Klussendienst komt, zijn hartverwarmend. Dat contact met de mensen vinden de klussenmannen dan ook de leukste kant van dit vrijwilligerswerk. Voor ondersteuning bij problemen kunnen de vrijwillige klussers altijd terugvallen op beroepskrachten van ONS welzijn. Voor hun werk kunnen de vrijwilligers gebruik maken van de klussenauto en het gereedschap van ONS welzijn.

Hoewel het vrijwilligers zijn moeten de klanten wel betalen voor de klussen. De 'klussenmannen' gaan met een bestelwagen vol gereedschap van ONS Welzijn op pad, dat kost benzine en onderhoud van de gereedschappen, daarnaast hebben ze ook een aantal ondersteunende professionals.  Voor 7,50 euro per uur komt de klusjesman bij u langs om te helpen.

Hoe kan ik de klusjesmannen vragen mij te helpen?

Vul het formulier in of bel (088) 374 2525 (lokaal tarief).
 
Bron: © Redactie Zijtaart.nl 25 november 2022
logo zijtaart.nl