Kies voor Zijtaart bij de gemeenteraadsverkiezingen

Kies voor Zijtaart bij de gemeenteraadsverkiezingen

Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen en met de spannende onderwerpen die ons mooie dorp raken is het heel belangrijk om uw stem te laten horen.  De omleiding N279 met bijbehorende verbindingsweg die weer helemaal opnieuw bekeken gaan worden, de zonneparken die weliswaar voor de eerste fase niet in Zijtaart komen, maar ons boven het hoofd blijven hangen, de woningbouw die nu voor Zijtaart-zuid wel doorgaat, maar waar nieuwe plannen vele jaren duren en vergunningsverlening momenteel heel erg vertraagd is,, de windmolen parken die als horizonvervuiling ons allemaal raken en niet te vergeten het steeds maar oprukkende industrieterrein Doornhoek.... Zo maar een greep uit de onderwerpen die ons als inwoners raken of gaan raken.

Een goed moment om je te verdiepen in de politieke partijen en de standpunten die zij innemen ten aanzien van de voor Zijtaart zo belangrijke thema's.  Denk daarbij ook aan de leefbaarheid bijvoorbeeld ruimte voor natuurontwikkeling (meer bos, wandelpaden, groenstroken of misschien wel een zwemmeer), een betere fietsverbinding naar Veghel, sluipverkeer, gedeeld vervoer in het dorp, voorzieningen, etc. etc.

De stemwijzer is met 30 stellingen een goede raadgever en ook de video's van de lijsttrekkers geeft een beeld van wat u kunt verwachten. Wij raden u aan de antwoorden en toelichting van de verschillende partijen in de stemwijzer goed te vergelijken.  Op omroep Meierij kunt u onder de noemer 'kandidaat voor de raad' interviews terugkijken met raadsleden, ze vertellen over zichzelf, maar ook over hun politieke standpunten.

Hieronder ziet u de politieke partijen in Meierijstad met de lijsttrekkers, klik op de partij voor het verkiezingsrogramma en de standpunten.
Lijst 1: HIER - Rik Compagne
Lijst 2: CDA - Jan Goijaarts
Lijst 3: VVD - Jan van Burgsteden
Lijst 4: SP - Ruud Merks
Lijst 5: Hart - Laurens van Voorst
Lijst 6: PvdA/GroenLinks - Menno Roozendaal
Lijst 7: D66 - Gertjan Hobert
Lijst 8: Gemeentebelang Meierijstad - Peter Verkuijlen
Lijst 9: Lokaal Meierijstad - Karel van Lieshout
Lijst 10: FvD - Jozef Minkels

Een korte analyse op de partijprogramma's laat zien dat Zijtaart in 5 partijprogramma's voorkomt: Hier, Hart, PvdA/Groenlinks, Gemeentebelang Meierijstad en Lokaal Meierijstad hebben oog voor de zeer lokale Zijtaartse problematiek en nemen hier ook duidelijke standpunten over in. Partijen als CDA, VVD, SP en D66 noemen niet specifiek Zijtaart, maar houden zich in meer algemene bewoordingen wel bezig met de actuele thema's. FvD heeft geen gemeentespecifieke website of -programma.

Bij de partijen Hier en Lokaal Meierijstad zijn Zijtaartse inwoners zeer betrokken. Erik de Vries en Alda Gloudemans bij Hier en Marja vd Heijden-Peters bij Lokaal Meierijstad, zij zullen dus zeker altijd het belang van de leefbaarheid van Zijtaart meenemen in de overwegingen.

Kijkend naar de roerige tijden waar we in zitten, de belangrijke onderwerpen die Zijtaart raken, de leefbaarheid van ons dorp is het erg belangrijk om vertegenwoordigers in de gemeenteraad te kiezen die onze belangen behartigen, die duidelijke standpunten innemen en uitdragen.

Wat u ook kiest, ga stemmen en laat uw stem niet verloren gaan!

Bron: © Redactie Zijtaart.nl  22 februari 2022

logo zijtaart.nl