Kerstboomverbranding gaat niet door: ophalen oude kerstbomen

Kerstboomverbranding gaat niet door: ophalen oude kerstbomen

De traditionele kerstboomverbranding gaat dit jaar vanwege de beperkende coronamaatregelen niet door. Natuurlijk wilt u wel van uw kerstboom af en daarom leggen wij u hieronder uit hoe het dit jaar werkt. Volgens de ongeschreven regel mag de kerstboom na sinterklaas (6 december) worden opgetuigd en wordt hij uiterlijk met driekoningen (6 januari) afgetuigd.  Ruim op tijd om hem aan de straat te leggen. Wij hopen natuurlijk dat we volgend jaar wel weer de kerstbomen kunnen laten inzamelen door de Zijtaartse jeugd en dat we deze dan gezamenlijk verbranden. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Binnen de bebouwde kom

Kerstbomen worden ingezameld van 10 tot en met 14 januari 2021. Leg uw kerstboom (zonder pot/versiering) aan de straat op dezelfde dag dat uw GFT-afval wordt opgehaald. De kerstbomen worden door een andere wagen opgehaald dan de GFT-containers. Daardoor kan het voorkomen dat uw kerstboom eerder of later wordt opgehaald dan uw GFT-afval. 

Buitengebied

Woont u in het buitengebied en wilt u dat uw kerstboom gratis wordt opgehaald? Dan moet u dit uiterlijk 7 januari 2021 doorgeven aan Van Kaathoven via telefoonnummer 0413-481620. Uw kerstboom wordt tussen 11 januari en 15 januari 2021 opgehaald op dezelfde dag als het GFT-afval. Leg de kerstboom op die dag gewoon aan de straatkant.

Kerstoomverbranding! werkgroep van de Evenementen Groep Zijtaart

logo zijtaart.nl