KBO Biljarttoernooi 2021

KBO Biljarttoernooi 2021

Woensdag 8 september is het onderlinge toernooi voor de leden van de KBO Zijtaart afgesloten met het spelen van de finale. Aan het toernooi is deelgenomen door 32 spelers, welke ingedeeld werden in 8 poules van 4 spelers. De voorrondepartijen zijn vanaf maandag 30 augustus in één week gespeeld en tot grote tevredenheid van de wedstrijdleiding zijn er maar enkele wedstrijden verzet hoeven te worden.

Van elke poule gingen de nummers 1 en 2 door naar de achtste finales. Maandagavond 6 september werden deze gespeeld en bij sommige spelers begon de spanning al toe te nemen. Na het spelen van de kwartfinales op woensdagmiddag 8 september waren nog 4 spelers over met kans op de titel : Diny vd Oever, Henri vd Linden, Toon Cissen en Harrie vd Rijt (Kampioen 2020). 

Halve finales

In de 1e halve finale moest Henri vd Linden (15 car.) het opnemen tegen Diny vd Oever (38 car.). Halverwege de partij had Diny een kleine voorsprong, maar met een serie van 5 kwam Henri sterk terug. Na 24 beurten stond Diny nog voor in punten maar in de laatste beurt maakte Henri nog een serie van 3 en wist daarmee de overwinning binnen te slepen. Diny kan met haar 3e plaats trots teeen mooi gespeeld toernooi.

De andere halve finale ging tussen Harrie vd Rijt (63 car,) en Toon Cissen, die 71 car. moest maken. Harrie wist de gehele partij een nipte voorsprong te behouden, maar ook hier zou het aankomen op de laatste beurt. Na 25 beurten stond Harrie op 61 caramboles en lag de druk volledig bij Toon, die in de nabeurt minimaal 1 car. diende te maken. Dat lukte en met een serie van 5 stelde hij de overwinning veilig (73-61). Ook Harrie kan met zijn 3e plaats terugkijken op een geslaagd toernooi.

Finale

Onder ruime publieke belangstelling werd vervolgens de finale gespeeld tussen Henri vd Linden en Toon Cissen. Mede door een serie van 20 gaf Toon flink gas, maar Henri wist goed bij te blijven. Door het missen van enkele mooie ballen, kwam hij echter op het einde net te kort en in de laatste 3 beurten ging Toon met de winst aan de haal (81-13). Met deze overwinning mocht Toon zich de kampioen van het KBO-toernooi 2021 noemen.

Toon, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Ook Henri vd Linden kan terugkijken op een goed gespeeld toernooi en proficiat gewenst met de 2e plaats. Ook een prima resultaat. Vervolgens werden door Toon vd Oever de bekers overhandigd en tot slot sprak de wedstrijdleider zijn waardering uit voor de medewerking om dit toernooi weer tot een succes te maken. Met de toezegging, dat het toernooi volgend jaar wederom georganiseerd zal gaan worden, werd de 6e jaargang van dit toernooi afgesloten en werd er onder het genot van een drankje nog wat nagepraat.

Namens de toernooileiding,
Toon vd Oever en Toon Cissen 

KBO Zijtaart

logo zijtaart.nl