Kaplijst van de gemeente Meierijstad staat online

Kaplijst van de gemeente Meierijstad staat online

In de openbare ruimte van de gemeente Meierijstad staan heel veel bomen. Soms moet een boom gekapt worden, bijvoorbeeld omdat hij ziek of beschadigd is. Om zo'n boom efficiënt te kappen, worden ze ‘verzameld’ op een kaplijst. Een paar keer per jaar worden deze bomen in opdracht van de gemeente gekapt. De bomen die deze herfst gekapt gaan worden, staan op de online kaplijst van de gemeente. Zo kunnen inwoners zien waar dit najaar bomen in de openbare ruimte gekapt worden. Een boom die gekapt gaat worden, krijgt een stip op de stam. Voor elke gekapte boom plant de gemeente een nieuwe boom aan.

Hoe gebruikt u de kaart?

  • Zoom in naar de locatie waarvan u wilt zien of er bomen gekapt gaan worden of zoek op adres in de zoekbalk linksboven in de kaart.
  • Als u ver genoeg bent ingezoomt, ziet u aan de hand van de rode kruisjes welke bomen gekapt gaan worden. Ziet u geen rode kruisjes, dan worden er op deze locatie geen bomen gekapt.
  • Wanneer u op een rood kruisje klikt, verschijnt er links in beeld informatie over de te kappen boom. U vindt hier informatie over onder andere of de boom kapvergunningsplichtig is, wat de reden van kap is en wat de boomsoort is.

Bron: © Omroep Meierij en Gemeente Meierijstad  7 augustus 2023

logo zijtaart.nl