Kampioen onderlinge biljartcompetitie Buurtvereniging Achterst Seitert bekend

Kampioen onderlinge biljartcompetitie Buurtvereniging Achterst Seitert bekend

Zondag 26 mei j.l. is de onderlinge biljartcompetitie van het seizoen 2023-2024 van bovengenoemde buurtvereniging afgesloten. Aan deze competitie, die gehouden wordt in de zaal bij Toon en Maria Cissen, is door 12 spelers deelgenomen. Na het spelen van een halve competitie strijden de nummers 1 t/m 4 in de eindstand op de finale-avond om het kampioenschap.

De nummer 1 (Mari vd Linden) is al verzekerd van een plaats in de finale en de nummers 2, 3 en 4 (resp. Henri Rovers, Theo Coppens en Jeroen van Eert) strijden onderling in een halve competitie om de andere finaleplaats. De partijen worden gespeeld over 20 beurten en volgens het 10-puntenbonussysteem. Theo (15 car.) en Henri (14 car.) speelden als eersten tegen elkaar. Het was voor beide spelers een moeizame partij, maar Henri wist deze partij naar zich toe te trekken met 7 tegen 4 punten. Theo speelde vervolgens tegen Jeroen (8 car.) en deze partij eindigde in het voordeel van Jeroen met 11 tegen 8 punten. In de laatste partij speelde Henri tegen Jeroen en in deze partij zou beslist worden wie er naar de finale zou gaan. Het werd een spannende wedstrijd, die Henri in zijn voordeel wist te beslissen met 12 tegen 10 punten. Met een totaalscore van 21 punten voor Jeroen en 19 punten voor Henri, ging Jeroen dus door naar de finale. De strijd om de 3e en 4e plaats wordt omwille van tijdsbesparing niet meer gespeeld. Besloten is, dat van de spelers, die niet de finale halen, diegene, die in de “nacompetitie” de 2e plek heeft behaald, op de 3e plaats zal eindigen en de andere op de 4e plaats. Henri Rovers (19 punten) eindigde daardoor als 3e en Theo Coppens (12 punten) als 4e.

De strijd om het kampioenschap (Mari 21 car. tegen Jeroen 8 car.) ging tot de 10e beurt gelijk op, maar daarna viel Jeroen stil (tank leeg) en wist Mari gestaag toch een mooie voorsprong op te bouwen. Jeroen wist de spanning in de voorlaatste beurt toch weer terug te brengen door een serie van 2 te maken. Mari liet er echter met een serie van 4 en 5 geen misverstand over bestaan wie er de terechte winnaar zou worden en met een uitslag van 12 tegen 7 punten werd Mari daarmee de nieuwe kampioen van onze onderlinge competitie.

Mari, van harte gefeliciteerd met dit welverdiende kampioenschap en ook Jeroen proficiat met de mooie 2e plaats. Ook een mooi resultaat. Voordat de prijzen uitgereikt werden, sprak Toon als wedstrijdleider zijn dank uit voor de mooie opkomst op deze finale-avond, waarbij ook de meeste partners aanwezig waren. Ook dit jaar werden de bekers weer beschikbaar gesteld door de buurtvereniging, waarvoor dank. Namens de spelers werden Toon als wedstrijdleider en Maria als gastvrouw door Mari vd Linden en Gerard van Tiel bedankt voor hun inzet en gastvrijheid. Onder het genot van een hapje en drankje werd daarna de avond afgesloten. Tot slot de bekerwinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd met het behaalde succes.

Eindstand :

  1. Mari vd Linden
  2. Jeroen van Eert
  3. Henri Rovers
  4. Theo Coppens

Namens de wedstrijdleider, Toon Cissen

logo zijtaart.nl